Almenys 9 morts i una cinquantena de ferits aquesta nit a Mèxic després del col·lapse d'un escenari durant un míting en el qual participava el candidat presidencial per Movimiento Ciudadano, Jorge Álvarez Máynez, a Nuevo León. Les imatges que circulen per les xarxes socials mostren el moment en el qual les torres que aguantaven l'escenari es desplomen a conseqüència d'un vendaval i una pantalla gegant cau sobre la tarima on estaven Álvarez Máynez i altres aspirants del partit. Tant Máynez com la resta de membres de la formació han aconseguit sortir il·lesos perquè han reaccionat molt ràpid sortint corrents quan s'ha començat a complicar la situació. 

El governador de Nuevo León, Samuel García, ha informat que la xifra de morts s'ha elevat a 9 després de l'incident durant el míting polític. "De manera preliminar tenim sis persones sense vida i 50 amb diferents tipus de lesions, algunes greus, altres mitjanes, continuem esperant dades oficials, esperem a la Fiscalia perquè faci la seva part", ha informat García als mitjans de comunicació que es trobaven al lloc de l'accident. Abans, el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, en el seu compte de X, ha apuntat: "segons m'informa Samuel García, governador de Muevo León, que està en el lloc dels fets, es reporten quatre morts i 15 ferits". 

L'escenari que s'havia instal·lat per al tancament de campanya de Lorena Canavati, candidata de Moviment Ciudadano a l'alcaldia de Sant Pere, Nuevo León, pràcticament s'ha esfondrat en el tancament de campanya celebrat en el camp de beisbol El Bisbe, en la zona ponent del municipi. L'accident es va produir cap a les 18:00 hores quan un fort vent va moure l'escenari. Poc després, Álvarez Máynez ha indicat els integrants del seu equip que van resultar ferits estan sent atesos a l'hospital, mentre que ell es dirigia de nou al lloc dels fets per a acompanyar a les víctimes. "Estaré fins que l'última persona lesionada sigui traslladada a un hospital", ha agregat. "He informat el meu equip que la meva vista a Tlaxcala i Hidalgo (estats en el centre del país) demà queda suspesa així com totes les activitats de campanya. També he suspès el meu vol de retorn. Estaré a Nuevo León pendent de la situació i de les víctimes", ha anunciat.

 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!