Uns altres deu estats alemanys obren aquest dilluns les escoles, principalment per a alumnes dels primers cursos de primària, després de més de dos mesos tancades per contenir la pandèmia del coronavirus, i després que els "Lands" de Baixa Saxònia i Saxònia fossin la setmana passada els primers en fer aquest pas.

Les classes s'impartiran en grups reduïts en un format híbrid -presencial i a distància- o bé de manera regular, però en grups fixos que si és possible no es barregin entre ells. El mateix passa amb les guarderies, que tornen a acceptar més nens i fins i tot tots els menors inscrits.

escola alemanya tancada EFE

Una escola alemanya tancada per la pandèmia / EFE

Les guarderies i centres educatius havien tancat les seves portes el passat 16 de desembre quan va entrar en vigor un enduriment de les mesures restrictives introduïdes al país ja a començaments de novembre.

Alguns sí que podien anar a l'escola

Els pares amb llocs de treball considerats "rellevants per al sistema" podien continuar portant els seus fills a l'escola, on els menors eren atesos a tall de guarderia, així com aquells els fills dels quals necessitaven suport especial, en particular referent a l'aprenentatge de l'alemany.

El ministre de sanitat alemany, Jens Spahn, es reunirà aquesta tarda amb els seus homòlegs dels "Lands" per parlar sobre la possibilitat de prioritzar professors de primària i educadors a les guarderies en l'ordre de vacunació, potser ja per al març.

Jens Spahn ministre salut alemanya EFE

El ministre de Salut d'Alemanya, Jens Spahn / EFE

Pugen la incidència i el factor de reproducció

Les autoritats sanitàries alemanyes van registrar 4.369 nous contagis amb coronavirus en les últimes 24 hores -davant 4.426 dilluns passat i -62 víctimes mortals -116 fa una setmana-, segons dades de l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia actualitzades la passada mitjanit.

Per regla general, a començaments de setmana les xifres són més baixes, entre altres raons perquè el cap de setmana es realitzen menys test.

Al conjunt d'Alemanya la incidència acumulada en set dies se situa en 61 nous casos per 100.000 habitants, davant 60,2 ahir i 58,9 dilluns passat, i les noves infeccions van sumar en una setmana 50.691.

El factor de reproducció (R) que pren en consideració les infeccions en un interval de set dies va pujar 1,10, la qual cosa implica que cada cent infectats encomanen de mitjana a unes altres 110 persones.

El nombre de positius des que es va donar a conèixer el primer contagi al país el 27 de gener de l'any passat suma 2.390.928 -dels quals uns 2.198.000 són pacients recuperats- i el de víctimes mortals amb o per Covid-19 ascendeix a 67.903.

Foto principal: La porta de Brandenburg de Berlín, Alemanya / EFE

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat