Airbnb ha anunciat aquest dimecres que cancel·laran totes les reserves de la seva plataforma a Washington durant la setmana de la investidura a la presidència de Joe Biden, el 20 de gener. Segons ha explicat la plataforma de lloguers de vacances, l'objectiu d'aquesta dràstica mesura és protegir a la seva comunitat, tant hostes com convidats. Després del mortal assalt al Capitoli, s'opta per desmotivar els viatgers i, en definitiva, limitar l'accés a la capital.

Washington es protegeix

La tensió política actual al país no té precedents, per això, Washington reforçarà la seva protecció amb més de 10.000 membres de la Guàrdia Nacional per garantir la seguretat durant el dia de traspàs de poder de Trump a Biden, el 20 de gener.

La popular companyia Airbnb ha assegurat que es reintegraran els diners de les reserves als clients i es compensarà econòmicament als hostes. I no només cancel·laran reserves sinó que també es bloquejaran els anuncis de l'àrea perquè no entrin més. Les autoritats del país, inclosa l'alcaldessa Muriel Bowser, desaconsellen fortament viatjar a la ciutat després dels aldarulls de la setmana passada.

La raó d'aquestes decisions s'explica que molts dels assaltants al Capitoli, es van allotjar en espais d'Airbnb. Respecte a això, la plataforma ha expulsat els usuaris dels quals té constància que van participar en la insurrecció o que pertanyen a "grups d'odi". Queda bastant patent que Airbnb ha pres aquestes decisions per evitar l'arribada de l'extrema dreta a la ciutat. De fet, la companyia s'ha posicionat en contra dels atacs motivats per les acusacions de frau electoral de Trump, que van acabar amb cinc morts.

Segon impeachment a Trump

I respecte a les denúncies de Trump i als seus efectes, la Cambra de Representants aprovarà aquest dimecres acusar el president sortint, Donald Trump, d'"incitar una insurrecció" per l'assalt al Capitoli, la qual cosa provocarà l'obertura del segon judici polític, contra el mandatari en el Senat. Trump serà el primer president americà de la història que serà sotmès a dos judicis durant el seu mandat. Fins i tot republicans li donen l'esquena al president sortint.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat