El Capitoli dels Estats Units ha quedat pràcticament ocupat amb efectius militars de la Guàrdia Nacional, amb l'objectiu de garantir la seguretat de la presa de possessió del nou president, Joe Biden, que està prevista pel 20 de gener, dimecres vinent. 

L'impressionant desplegament militar, que ha coincidit amb la votació de l'impeachment contra Donald Trump, vol evitar que es reprodueixi un assalt del Capitoli per partidaris radicals de Donald Trump. Alguns grups trumpistes han convocat protestes a diversos Estats dels EUA coincidint amb la presa de possessió de Biden.

Aquestes són algunes de les imatges inèdites que ha donat el desplegament de la Guàrdia Nacional dins el Capitoli des d'avui, amb efectius que fins i tot dormen dins.

militars capitoli Estats Units impeachment Trump 4 EFE

militars capitoli Estats Units impeachment Trump 5 EFEmilitars capitoli Estats Units impeachment Trump EFEmilitars capitoli Estats Units impeachment Trump 3 EFEPassadís Capitoli Guàrdia Nacional EFE

Mentrestant, la Cambra de Representants ha aprovat aquest dimecres acusar el president sortint, Donald Trump, d'"incitar una insurrecció" per l'assalt al Capitoli, la qual cosa ha provocat l'obertura del segon judici polític, impeachment en anglès, contra el mandatari en el Senat. Trump és el primer president americà de la història que serà sotmès a dos impeachment durant el seu mandat.

Aquest segon judici polític a Trump, que es va iniciar aquest mateix dilluns, es desenvoluparà quan Joe Biden ja sigui president i tindrà per objectiu la inhabilitació del president sortint, ja que no podrà destituir-lo, ja que no serà ja el màxim dirigent del país. "L'amenaça del president als Estats Units és urgent, i els nostres actes també deuen ser-ho", va esgrimir la presidenta de la Cambra Baixa, la demòcrata Nancy Pelosi, en un comunicat dilluns.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat