Ahed Tamimi és una adolescent palestina que va ser detinguda per les forces armades israelianes el 19 de desembre de 2017. L'adolescent palestina Ahed Tamimi, de 17 anys, compleix aquest dilluns tres mesos en una cel·la de càstig d'una presó militar israeliana en espera que un tribunal militar dicti contra ella una condemna que podria arribar als deu anys de presó per enfrontar-se a dos soldats israelians. 

El passat 15 de desembre, als seus 16 anys, l'adolescent va bufetejar i va donar puntades de peu a dos soldats israelians en resposta a un tret de bala de goma que va rebre un cosí seu, Mohamed Tamimi, que va estar 72 hores en coma i va ser sotmès a una intervenció quirúrgica que li va deixar una greu deformació cranial, per part dels soldats. Per això, la noia podria enfrontar-se a deu anys de presó. "Vaig veure als mateixos soldats que havien disparat contra el meu cosí (de 15 anys) i no vaig poder contenir-me", va dir Ahed Tamimi en un dels seus molts interrogatoris, al jutge militar Haim Bality, que ha acusat repetides vegades a l'adolescent de "no col·laborar en la investigació".

La seva advocada Gabriela Lasky, jueva mexicana de 51 anys, va dir recentment a la premsa que "Ahed Tamimi és en una presó israeliana, la qual cosa vulnera la Quarta Convenció de Ginebra, que prohibeix que un ciutadà d'un territori ocupat sigui en una presó d'un país ocupant." Lasky ha denunciat que "la jove va ser detinguda a les quatre de la matinada i que els soldats que van entrar a casa seva la van treure del llit i la van presentar als seus superiors com si fos un trofeu".

Tamimi, filla del també activista Bassem al-Tamimi, ha participat en protestes i moviments des dels nou anys, i és coneguda per enfrontar-se als soldats israelians. Als seus 11 anys es va enfrontar als soldats de les Forces de Defensa d'Israel (FDI), amb el puny en alt. I, després un any més tard, va evitar l'arrest del seu germà que havia estat acusat de llançar pedres a l'exèrcit israelià, mossegant la mà del soldat que havia de dur a terme l'arrest.