Quatre turistes espanyols han resultat ferits aquest divendres en un accident que ha tingut un globus aerostàtic a la ciutat egípcia de Luxor. Actualment els quatre espanyols estan rebent tractament en un hospital de la ciutat per les ferides que han patit, que a priori no són greus, segons han precisat les fonts.

L'ambaixada espanyola al Caire ja ha pogut parlar amb ells, i el personal del viceconsolat honorari a Luxor s'està desplaçant a l'hospital per oferir-los l'assistència que puguin necessitar, han apuntat des d'Exteriors.

Segons el balanç ofert pel Ministeri de Salut egipci, hi ha una persona morta —una turista sud-africana de 36 anys—, i entre els dotze ferits, a més dels quatre espanyols, hi hauria ciutadans argentins i sud-africans. Dos dels ferits es troben en estat crític.

El globus s'ha estavellat a l'oest de la ciutat, una de les més visitades del país, a causa de les males condicions meteorològiques, segons l'agència oficial MENA.

El 2013, almenys 19 persones van morir, majoritàriament turistes asiàtics i europeus, després que un globus s'incendiés a prop de Luxor i s'estavellés després d'explotar a l'aire.