L'oligarca rus i expresident del Chelsea FC, Roman Abramovich, i altres membres de la delegació negociadora a Ucraïna han presentat símptomes de presumpte enverinament: ulls irritats, un constant i dolorós degoteig de llàgrimes i descamació de la pell del rostre i de les mans. Tot això va passar després de la reunió a Kíiv, a principis d'aquest mes, per intentar aconseguir el cessament de la invasió russa. Tanmateix, segons The Wall Street Journal, els membres de l'equip ucraïnès que participa en les converses amb Rússia ja es troben millor i les seves vides no corren perill. Per altra banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, que es va reunir recentment amb el fundador del Chelsea, no s'ha vist afectat, segons l'oficina de la presidència.

Una persona pròxima a Abramovich ha dit desconèixer qui podria haver estat el culpable de l'enverinament. No obstant això, les fonts citades pel diari estatunidenc responsabilitzen l'ala més radical del poder rus, que, segons afirmen, buscava sabotejar les negociacions per posar fi a la guerra. Els experts occidentals que van estudiar l'incident van dir que era difícil determinar si els símptomes van ser causats per un agent químic o biològic o per algun tipus d'atac de radiació electromagnètica. El Kremlin no ha respost a una sol·licitud de comentaris sobre la sospita d'enverinament que va remetre-li.

El magnat rus i expropietari del Chelsea ha vist els seus actius congelats i el seu nom en moltes llistes negres. En aquest context, Abramovich ha fet un pas endavant i ha provat de mediar entre el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i el president rus, Vladímir Putin. Segons publica The Times, el magnat rus, però, s'ha trobat amb la negativa de Putin al diàleg. "Digues-li que els esclafaré", li va dir el president rus. Abramovich va viatjar fins a Moscou per entregar a Putin una proposta escrita a mà per Zelenski on es recollien les condicions d'Ucraïna per signar la pau. Segons el diari britànic, aquesta proposta de pau del president ucraïnès no ha estat ben rebuda per Rússia. Putin ha amenaçat d'esclafar Ucraïna, mentre es prepara la represa de les converses entre els dos països. El paper d'Abramovich com a mediador, tanmateix, estaria sent reconegut per altres països, ja que no ha rebut més sancions d'altres països, com els Estats Units. Segons va publicar Wall Street Journal, Joe Biden va demanar no sancionar el magnat rus pel seu possible paper com a mediador.

Abramovich deixa el Chelsea

La venda del Chelsea ja ha entrat en la recta final, o això és el que afirmen des d'Anglaterra. A Roman Abramovich no li ha quedat més remei que subhastar les accions de l'entitat, a causa del vet que ha rebut per culpa del conflicte entre Rússia i Ucraïna, i fa diverses setmanes que va a la recerca d'un comprador. I sembla que per fi l'ha trobat, a canvi d'uns 3.000 milions d'euros, aproximadament. De moment, es desconeix la identitat del nou propietari.

Però molts rumors assenyalen que finalment podria ser un fons d'inversió àrab, que prometria l'estabilitat del projecte, i la continuïtat en la política de contractacions. De moment, Thomas Tuchel es mostra molt relaxat, ja que està convençut que, passi el que passi, continuarà sent l'entrenador del club. No obstant això, el tècnic alemany demana que se li garanteixi que respectaran l'acord que tenien amb un futbolista del Barça, que és un dels seus objectius prioritaris per al mercat estival, Ronald Araujo.