Poc s'imaginaven els aficionats i treballadors del Chelsea que en un breu període de temps passarien de ser l'actual campió d'Europa i del món a entrar en una gravíssima crisi de resultat incert. Les sancions del Govern Britànic a Roman Abramovich, obligat a vendre el club londinenc, ha deixat el Chelsea en una situació crítica, ja que fins que no es realitzi l'operació no poden fer absolutament res, ni tan sols vendre entrades per als seus partits. Molt menys, doncs, renovar contractes o vendre i fitxar jugadors.

Aquest canvi radical ha destrossat la planificació esportiva duta a terme per Thomas Tuchel, que no sap si podrà fitxar o no futbolistes de cara a la pròxima temporada, a més que jugadors com Rüdiger, Azpilicueta o Christensen ja poden anar fent les maletes, ja que sense opció de renovar acabaran contracte i seran agents lliures.

Hazard Chelsea Arsenal Final Europa League EFE

Eden Hazard vol tornar al Chelsea / EFE

Hazard continua volent tornar al Chelsea

Tanmateix, hi ha una operació que estava emparaula i que es mantindrà vigent, el fitxatge d'Eden Hazard. El jugador belga, que a Londres es va convertir en un dels millors jugadors del món, fa setmanes que va concretar la seva tornada al Chelsea en una conversa amb Thomas Tuchel. L'alemany li va demanar que tornés i Hazard li va donar la seva paraula. Ara, amb la situació nova, el belga podria fer-se enrere, però ha decidit complir la seva promesa. Esperarà que Abramovich vengui el club i, seguidament, firmarà pel Chelsea.

Falta per veure la quantitat del traspàs, ja que el Reial Madrid vol recuperar part de l'enorme inversió que va realitzar per Hazard, però veient el seu salari i el baix rendiment que ha tingut, a Florentino Pérez no li quedarà més remei que adaptar-se a les circumstàncies i cedir davant del Chelsea.

Manchester City Chelsea Champions Havertz EFE

Havertz, celebrant un gol amb el Chelsea / EFE

Havertz vol sortir del Chelsea

Un dels futbolistes que perilla després de la crisi del Chelsea és Havertz. L'excel·lent jugador alemany està inquiet per la situació del club anglès i ja ha comunicat els seus agents que intentin trobar-la una sortida. De moment només pot començar a moure'l, ja que el Chelsea no té interlocutor vàlid per negociar, encara que depenent de qui sigui el nou propietari no es descarta que s'hagin de dur a terme algunes vendes importants.

Havertz, que va arribar al Chelsea el 2020 a canvi de 80 milions d'euros, és a l'agenda dels principals clubs europeus, encara que sembla complicat que pugui sortir de Londres per una quantitat inferior als 60 milions d'euros. De moment, la situació és nova i tot queda pendent de la compravenda del club, però Havertz està preocupat i podria ser un dels grans moviments del pròxim estiu en el futbol europeu.

 

Imatge principal: Thomas Tuchel, celebrant la Champions League de la temporada passada / EFE