Prop de 9.000 soldats russos estaran desplaçats per Bielorússia com a part del desplegament de l'"agrupació conjunta de forces". Ha destacat l'assessor del Ministeri de l'Interior ucraïnès, Anton Gerashchenko, a través de les xarxes socials. La seva tasca, segons ha posat de manifest, és crear tensió a la frontera nord d'Ucraïna i mantenir una part de les tropes. Tal com destaca, aquest seria un altre intent de detenir les ofensives al sud i a l'est del país. 

🗣️ Nou paper de Bielorússia en la guerra d'Ucraïna: acorden desplegar tropes de manera conjunta

Què diu Bielorússia al respecte?

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa de Bielorússia ha dit que uns 9.000 soldats russos es quedaran en territori bielorús com a part d'una "agrupació regional" de forces per protegir les seves fronteres, segons ha destacat també Reuters. Un missatge al qual ja apuntava també l'assessor del govern, malgrat que des de Bielorússia, les intensions són unes altres: les de protecció. 

La setmana passada, el president bielorús, Alexander Lukaixenko, va dir que les seves tropes es desplegarien amb les russes prop de la frontera amb Ucraïna com a part d'una "agrupació conjunta", citant el que va dir que eren amenaces entre Ucraïna i Occident. 

"Els primers trens de tropes amb militars russos que formen part (de l'agrupació regional) començaran a arribar a Bielorússia", va dir a través de les xarxes socials el cap del departament de cooperació militar internacional del Ministeri de Defensa, Valeriy Revenko. "La reubicació es durà a terme en diversos". "El número total serà una mica menys de 9.000 persones".

Putin empeny Lukaixenko a la guerra amb Ucraïna

Bielorússia i Rússia han acordat preparar un contingent per combatre a Ucraïna. Bielorússia ja va permetre que Rússia fes servir el seu territori com escenari, però va afirmar que no enviava tropes a la guerra d'Ucraïna, un fet que podria canviar ben aviat. Sobretot perquè  Lukaixenko hauria acusat Ucraïna de preparar un atac a Bielorússia. Un fet que podria desencadenar i precipitar canvis en la guerra. Com de fet, ja s'estarien produint amb aquest desplegament de soldats russos en territori bielorús. 

🗣️ Més problemes per a Putin: què podria fer amb els territoris annexionats?

Atac aeri contra Kíiv després de mesos lluny de la primera línia de foc
 

Segons ha informat el diari The Kyiv Independent, la intel·ligència ucraïnesa hauria exposat que Putin intenta arrossegar Bielorússia a una guerra oberta amb Ucraïna. Destaca també que ambdós líders es reuneixen amb freqüència i que el líder rus intenta convèncer el seu homòleg que s'uneixi a la seva guerra. 

Per ara, però, es desconeix quins seran els pròxims passos dels soldats russos desplegats al país i quines maniobres podrien dur a terme. Malgrat tot, les especulacions són moltes. La realitat, canviant. 

 

Imatge principal: el president bielorús, Alexander Lukaixenko / Efe