Comença el dimecres 4 d'octubre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arrenca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. 21 morts a Venècia per un accident d’autobús

La policia italiana investiga què va passar perquè ahir a la nit un autobús acabés caient des d’un pas elevat prop de Venècia, s’estimbés contra una via de tren i s’acabés incendiant. El balanç és de 21 morts i 18 ferits. Entre les víctimes hi ha tant turistes com veïns de Venècia. 

2. Els partidaris de Trump fan caure el president del Congrés dels Estats Units

Per primera vegada a la història dels Estats Units, els diputats al Congrés han cessat el president de la cambra, en aquest cas el republicà Kevin McCarthy. Això ha estat possible perquè 8 diputats republicans pròxims a Donald Trump han donat l’esquena al seu partit i s’han posat del costat dels demòcrates. Ara la cambra baixa nord-americana es troba en una situació de paràlisi.

3. Pedro Sánchez comença avui ronda de converses per trobar suports

Pedro Sánchez comença avui una ronda de converses amb tots els partits polítics, tret de Vox, per trobar els suports necessaris per ser investit president espanyol. Això arriba després que el rei li encarregués formar govern. L’encàrrec ha provocat una reacció antimonàrquica per part d’alguns sectors de l’extrema dreta.

4. El Barça juga a Porto, el Madrid guanya a Nàpols

El Barça juga aquest vespre al camp del Porto en un nou partit de Champions i amb l'obligació de guanyar si vol mantenir el lideratge del seu grup. Ahir, el Reial Madrid va acabar guanyant el Nàpols per 2 a 3 després de remuntar un gol inicial dels italians.

5. Tot continua igual al temps... de moment

Per a avui, es preveu que les temperatures es mantinguin igual, amb registres que podrien assolir, fins i tot, els 30 graus. Aquesta bonança continuarà la resta de la setmana, inclòs dissabte i diumenge. La previsió a mitjà termini, però, albira un octubre mogut.