Almenys 45 detinguts i una vintena de policies ferits després d'una nova nit de disturbis a Seattle (EUA) en protesta contra la brutalitat policial i en solidaritat amb George Floyd -un afroamericà assassinat en mans de l'agent de policia Derek Chauvin-.

El compte de Twitter de la policia de Seattle ha indicat aquesta matinada que havia fet "45 arrestos" i que "21 policies havien patit ferides per maons i pedres". També explica que la majoria dels oficials han pogut tornar a la feina i que un d'ells va ser atès per una ferida al genoll.

Les protestes es van agreujar aquest dissabte després que el governador de l'estat, el demòcrata Jay Inslee, anunciés que el president nord-americà, Donald Trump, havia enviat agents federals a la ciutat. Inslee va dir que Trump "busca confrontació" i va instar a mantenir les protestes de manera "pacífica".

Protestes reiterades

Seattle, igual com Portland (Oregon) és escenari des de fa dos mesos de manifestacions contínues, que en alguns casos han desembocat en xocs amb la policia i que han provocat l'onada de protestes més important a tot el país contra la violència racial en mig segle. "Estem amb Portland, fora els federals" i "els federals no ens fan por" han estat algunes de les consignes llançades pels protestants, segons recull el diari local Seattle Times.

Trump va anunciar aquesta setmana que enviarà centenars d'agents federals a diverses ciutats per contenir la violència, la majoria governades per l'oposició demòcrata, cosa que ha estat criticada com un "truc polític". Les autoritats locals han carregat contra la decisió de Trump en assegurar que l'arribada d'agents federals només contribueix a tensar encara més la situació.