La Policia d'Irlanda ha detingut aquest dimecres a setze persones per les protestes que han tingut lloc a Dublín, la capital, en contra de les mesures de confinament coincidint amb la festivitat del Dia de Sant Patrici.

Les autoritats havien detectat una sèrie de convocatòries a les xarxes socials per celebrar les protestes, contravenint així les regles imposades per frenar l'avanç de la pandèmia al país, que ha detectat ja més de 228.000 casos i uns 4.500 morts a causa de la malaltia.

Irlanda san patricio coronavirus 2021 EFE

El centre de Dublín il·luminat de color verd per commemorar el Dia de Sant Patrici / EFE

Fort desplegament policial

La Garda, la Policia Nacional irlandesa, ha desplegat durant el dimecres un fort dispositiu de més de 2.500 efectius en diversos punts de la capital per evitar aquests actes de desobediència i ha informat de la detenció de tretze homes i tres dones.

S'han presentat càrrecs contra deu d'aquestes persones, informa el diari The Irish Estafis, els qui van passar a disposició judicial aquest mateix dimecres. La majoria dels arrestats es trobaven al centre de Dublín, en la coneguda avinguda d'O'Connell Street.

Manifestacions contra la vacuna

D'altra banda, un centenar de persones s'han manifestat a Herbert Park, en el sud de la ciutat, en contra de les mesures del confinament i l'ús de les vacunes, així com un altre petit nombre a les portes de la seu de l'emissora nacional RTE en Donnybrook.

La Comissionada Adjunta de la Policia, Anne Marie McMahon, ha lamentat que aquest no hagi estat un Dia de Sant Patrici normal, però ha volgut reconèixer "l'enorme nivell de compliment i responsabilitat social" que han demostrat aquest dimecres els irlandesos, a els qui els ha demanat un "últim esforç" i que "no participin en reunions o festes a casa".

Per la seva banda, el govern ha commemorat Sant Patrici amb un eixam de 500 drons que han il·luminat Dublín en aquesta edició tan atípica de la seva festa.

A més a més, desenes de monuments i paisatges reconeguts a nivell mundial s'han il·luminat de color verd, no només a Irlanda: la font de Cibeles a Madrid, la Torre de Pisa, el London Eye o les cascades del Niàgara.

 

Foto principal: Un edifici del govern irlandès il·luminat de color verd en motiu del Dia de Sant Patrici / EFE