Irlanda torna a decretar el nivell màxim de restriccions per l'augment de contagis de Covid-19. "La situació és extremadament seriosa. El virus està creixent exponencialment. Hem de parar el moviment i tornar al nivell 5 de restriccions com a mínim per un període d'un mes", ha anunciat el Taoiseach (Primer ministre irlandès), Micheál Martin.

"Estem veient un creixement preocupant en totes les edats, especialment en persones de 65 anys i més. Però el que es diferent que en l'anterior onada és que estem veient un gran creixement en els ingressos hospitalaris: s'han gairebé doblat en una setmana", ha advertit Martin. El Taoiseach ha compartit el vídeo del seu anunci amb un missatge d'esperança pels irlandesos: "Sé que el pròxim mes serà molt dur per tothom, però la feina que fem ara salvarà vides".

Quines són les restriccions a Irlanda contra la Covid-19?

En el nivell 5, tots els ciutadans d'Irlanda hauran de quedar-se a casa, excepte:

  • Per anar a treballar, a l'escola o altres activitats essencials.
  • D'altra banda, es recomana el teletreball sempre que sigui possible.
  • Per altra banda, es podran desplaçar en un espai de 5 km des de casa seva per fer exercici.

Pel que fa a les reunions:

  • Només es permeten visites essencials de familiars o de bombolles de suport.
  • Els casaments queden limitats a 25 convidats fins al 2 de gener, i després només es podran celebrar amb sis persones.
  • Als funerals només hi podran assistir 10 persones.

Pel que fa a les botigues, els comerços no essencials quedaran tancats a partir del 31 de desembre i aquells que ofereixin menjar i beure ho hauran de fer per emportar.

La situació de la Covid-19 a Irlanda

La situació ha empitjorat a Irlanda ràpidament en les últimes setmanes. "Estem veient un creixement de la incidència de contagis en totes les edats, però és especialment preocupant en persones de 65 anys i més", ha advertit el primer ministre Martin durant el seu discurs.

Irlanda va rebre les vacunes el 26 de desembre i aquest dimarts es van vacunar les primeres persones. Tot i l'esperança que ha portat aquest fet, encara s'haurà d'esperar fins a ben avançat el 2021 perquè es pugui veure el seu efecte en la població. De moment, les restriccions a Irlanda s'han convertit en la manera d'intentar desescalar l'augment de contagis.

 

Imatge principal: Botigues tancades a Dublín amb un nou confinament. / EP