La truita de patates és un plat molt clàssic i distintiu de la gastronomia catalana. Un producte espectacular que compta amb infinitat de varietats. En aquesta ocasió, una truita de patates amb formatge empebrat i mortadel·la italiana. Irresistible un plat d'aquest estil cuinat per Diego Alías! A continuació, el xef de Ca l’Amador ens fa cinc cèntims de com preparar una descomunal truita de patates amb formatge empebrat i mortadel·la italiana.
Feu play i feu gana, gourmeters!
Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Som-hi!
Ingredients de la recepta:
- 1 ceba
- 3 patates
- Una dotzena d'ous
- Formatge empebrat
- 4 rodanxes de mortadel·la italiana
Recepta, pas a pas:
- Pelar i tallar la ceba i les patates.
- Confitar primer les cebes i, seguidament, les patates. Mentre es deixa confitar tot, anar traient l'excés d'oli.
- Trencar els ous i posar-los en un bol amb la ceba i les patates, prèviament confitades, i batre-ho tot, afegint-hi poca sal. No batre en excés i, mentrestant, encendre el foc perquè la paella s'escalfi.
- Posar-hi oli i abaixar el foc. Amb un estri, remenar suaument perquè no s'enganxi a la paella.
- Afegir-hi el formatge empebrat, prèviament tallat a dauets. Posar-los ben endins perquè no es cremin en donar la volta a la truita. Remullar el plat perquè no s'enganxi en donar-li la volta.
- Un cop donada la volta, posar una mica d'oli a la paella i seguir coent la truita a foc baix. Deixar-la al foc l'estona que es cregui oportuna, segons els gustos.
- Treure la truita del foc. Posar-hi al damunt uns talls de formatge tallats a dauets i, immediatament, la mortadel·la italiana en forma de creps.

Senzill i boníssim, oi? Animeu-vos, poseu-vos-hi i gaudiu d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta us animeu a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobareu totes les que vulgueu i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduïu els nostres plats de la manera més fàcil possible.