Un plat rústic per sentir-se a pagès. Catalunya té una llarga tradició de truites i no se m’acut un ingredient que no pugui batre’s amb els ous. Això sí, n’hi ha de bons, i n’hi ha de suprems. I la cansalada viada, del coll o de la panxa, n’és un bon exemple; tallada a daus i socarrada, on els seus sucres naturals s’han caramel·litzat per tornar-se com de cotó fluix. Juntament amb els espàrrecs la proposta és quasi grollera de tan saborosa.
Ingredients per a 4 persones
- 250 g d’espàrrecs de bosc (o espàrrecs verds)
- 400 g de cansalada viada
- 6 ous frescos
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
La recepta, pas a pas
- Salpebreu i talleu la cansalada a daus. Daureu-la fins que agafi color i hagi deixat el seu greix.
- Talleu els espàrrecs a 1 cm, i afegiu-los a la cansalada. Sofregiu el conjunt 1 minut més i reserveu.
- En un bol, bateu els ous. Afegiu-hi els espàrrecs i la cansalada. Corregiu de sal.
- Escalfeu la paella amb un raig generós d’oli. Quan estigui roent, aboqueu-hi la barreja. Baixeu el foc a la meitat, remeneu fins que qualli i cuineu 2 minuts. Tombeu la truita i espereu 2 minuts més.
- Emplateu.