LA GOURMETERIA 4 15 F

Un plat rústic per sentir-se a pagès. Catalunya té una llarga tradició de truites i no se m’acut un ingredient que no pugui batre’s amb els ous. Això sí, n’hi ha de bons, i n’hi ha de suprems. I la cansalada viada, del coll o de la panxa, n’és un bon exemple; tallada a daus i socarrada, on els seus sucres naturals s’han caramel·litzat per tornar-se com de cotó fluix. Juntament amb els espàrrecs la proposta és quasi grollera de tan saborosa.

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g d’espàrrecs de bosc (o espàrrecs verds) 
  • 400 g de cansalada viada
  • 6 ous frescos
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

La recepta, pas a pas

  1. Salpebreu i talleu la cansalada a daus. Daureu-la fins que agafi color i hagi deixat el seu greix. 
  2. Talleu els espàrrecs a 1 cm, i afegiu-los a la cansalada. Sofregiu el conjunt 1 minut més i reserveu.
  3. En un bol, bateu els ous. Afegiu-hi els espàrrecs i la cansalada. Corregiu de sal.
  4. Escalfeu la paella amb un raig generós d’oli. Quan estigui roent, aboqueu-hi la barreja. Baixeu el foc a la meitat, remeneu fins que qualli i cuineu 2 minuts. Tombeu la truita i espereu 2 minuts més.
  5. Emplateu.