Tot i la seva aparença de fruita, el cert és que pel seu alt contingut en fibra i midó el plàtan mascle podria passar per un tubercle. A la cuina, aquest aliment sorprèn per la seva versatilitat -està present a les gastronomies de tota l’Amèrica llatina, i part de l’Àsia i l’Àfrica- i la prova irrefutable d’això és aquesta recepta. El dia que la preparis, tingues a l’abast també salsa de tomàquet, formatges variats o orenga, no sigui que et quedis amb ganes de provar més combinacions. Tot i que al començament pot resultar una massa estranya, de ben segur que t’acabarà convencent.

 

LA GOURMETERIA 4 20 F

 

Ingredients per a 4 persones

 

  • 4 plàtans mascles (1 plàtan per pizza)
  • 2 ous
  • 80 g de bacó o panxeta curada
  • 200 g de mozzarella
  • 50 g de ruca
  • 40 g de panses de pruna
  • 2 cullerades de postres de farina
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Recepta pas a pas

1. Peleu els plàtans mascles. La manera més fàcil de fer-ho és tallar els extrems superior i inferior de cada plàtan, i practicar tres o quatre talls superficials de dalt a baix. Després, cal clavar les ungles o la punta d’un ganivet entre els talls i aixecar-los un a un.

2. En un bol, ratlleu els plàtans mascles (podeu emprar el forat gran del ratllador) i seguidament afegiu-hi els ous, la farina i un polsim generós de sal. Barregeu-ho fins a obtenir una massa homogènia.

3. Escalfeu una paella (d’uns 25 o 30 cm) a foc suau amb un rajolí d’oli d’oliva (la idea és que quedi una pel·lícula molt fina de greix sobre tota la base). A continuació, afegiu-hi un quart de la massa i amb una llengua o espàtula repartiu-la de manera uniforme per tota la superfície. Tapeu i deixeu-la coure durant 5 minuts.

4. Transcorregut aquest temps, doneu-li la volta a la massa (podeu utilitzar un plat a la manera d’un tombatruites), i afegiu la mozzarella, la panxeta tallada i les prunes panses sense ós (si calgués, prèviament hidratades amb aigua calenta durant 1 hora). Torneu a tapar i cuineu-ho 5 minuts més.

5. Amb una espàtula ampla retireu la pizza de la paella, emplateu-la i coroneu-la amb ruca i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Gastronomia la Gourmeteria Platan Sergi Alcazar 16

Pizza exprés de plàtan mascle / Sergi Alcázar

Consell

Com amb qualsevol pizza, podeu preparar les masses del diàmetre que vulgueu, però procurant sempre que no siguin excessivament gruixudes. És possible que la primera us surti una mica densa, però segur que al segon intent li acabareu trobant el punt.