Com fer un ou ferrat perfecte al microones en menys d'un minut? T'expliquem dues receptes molt diferents, una amb oli, i l'altra, sense posar-ne ni una gota. No explota, no embruta i no és dolent per a la salut. Per a la primera recepta només ens faran falta dos ous i sal. Fàcil i ràpid! Pren nota dels trucs per triomfar amb un plat que cada vegada està més de moda. Quins secrets s'han de seguir per triomfar amb els millors ous ferrats? T'ho expliquem en aquest article de La Gourmeteria d'ElNacional.cat.

🧅🧄 El truc dels alls i les cebes al microones: fliparàs amb el resultat!

 

Ous ferrats / Foto: PxHere
Com fer ous ferrats al microones, amb o sense oli / Foto: PxHere

Ou ferrat sense oli al microones

Per a la primera recepta, necessitarem un plat fondo o un bol que sigui apte per al microones. Trencarem els ous, els posarem una mica de sal a sobre i els introduirem al microones a 600 wats. Si els deixes coure durant més de quaranta-cinc segons, alerta, perquè podrien explotar. El temps ideal de cocció és de quaranta o quaranta-cinc segons. El rovell quedarà perfecte, cremós i sencer, sense tants problemes com quan el fem a la paella. El tindrem llest en un tres i no res, i per gaudir-lo al màxim només necessitarem pa i/o patates fregides.

Ous frescos / Foto: Pixnio
Utilitzar ous frescos és la clau de l'èxit de l'ou ferrat / Foto: Pixnio

Com fer un ou ferrat amb oli al microones?

La segona recepta és molt diferent. En aquest cas sí que hi posarem un parell de cullerades d'oli d'oliva extra i necessitarem dos minuts per fer el plat amb èxit. S'han de seguir diversos passos: en primer lloc, necessitarem un plat fondo i un bol (aquest cop, les dues coses, perquè haurem de tapar el plat amb el bol deixant que hi entri una mica d'aire per sota). Trencarem els ous i separarem els rovells de les clares. Posarem dues cullerades d'oli d'oliva extra i les clares al plat, ho taparem amb el bol i ho introduirem al microones durant 50 segons a 600 wats. Després, hi afegirem els rovells i ho posarem tot junt al microones durant 20 o 25 segons més. Just després ja podrem emplatar els ous ferrats; els tirarem sal per sobre i retirarem l'oli d'oliva que quedi al plat. Si els tasteu, repetireu!

Ou ferrat Foto Pixabay
L'ou ferrat fet al microones és molt més saludable / Foto: Pixabay

És perillós per a la salut, el microones?

Tot i la mala fama que té el microones (segons alguns experts ,és molt perillós si no l'utilitzem correctament), en aquest cas aconseguirem uns ous ferrats molt més saludables, perquè evitem fregir-los amb molt oli a la paella. De fet, la primera recepta que us expliquem es fa sense posar-hi ni una gota d'oli. Per fer la segona recepta, en canvi, sí que necessitem una mica d'oli (dues cullerades soperes) però res a veure amb la quantitat que utilitzem quan els fem a la paella.

Nous Foto PxHere
Què ens passa al cos si mengem nous cada dia? Foto: PxHere

Què et pot passar si menges cinc nous al dia?

Atenció als pros i contres de menjar nous cada dia. D'entrada has de saber que, si menges cinc nous (25 grams) al dia, el teu organisme aconsegueix el 91% de l'omega-3 que necessita. Vols saber quines altres propietats sorprenents té el consum diari de nous? Quina és la quantitat diària recomanada? Fes clic a aquest enllaç per tenir tota la informació sobre els avantatges i riscos de les nous.