Què et pot passar si menges cinc nous cada dia? Quines propietats té aquest fruit sec? Sabies que si en menges cinc (25 grams) al dia, el teu organisme aconsegueix el 91% de l'omega-3 que necessita? Són fantàstiques per als vegans, perquè, a banda de l'omega-3, també aporten molta proteïna. Milloren i preveuen problemes cardiovasculars, ajuden a regular el colesterol i els triglicèrids, porten molts antioxidants i, al contrari del que sembla, en alguns casos són ideals per a perdre pes. En aquest article t'expliquem algunes propietats de les nous que et sorprendran.

👩‍🍳 El braó més deliciós de Barcelona: la recepta del millor restaurant de cuina casolana

 

Nueces
Quantes nous pots menjar al dia? Quantes calories porten? Engreixen tant com diuen?

Quantes nous podem menjar al dia?

Les nous són el fruit sec estrella per a la nostra salut. La ciència confirma les moltíssimes i excel·lents propietats que ens aporten si en mengem habitualment. És el fruit sec que porta més antioxidants. També són molt riques en potassi, zinc, magnesi i fòsfor. A més, porten vitamines B1, B2, B3, B6 i àcid fòlic. Certament, és el fruit sec amb més greix, però les nous ens ajuden a perdre pes perquè tenen un gran efecte saciant i, si en mengem, evitem menjar altres aliments poc saludables que engreixen més. Menjar entre quatre i set nous ens aporta unes 180 calories, que és la quantitat diària recomanada. No passa absolutament res, però, si en mengem unes quantes més. Una nou sencera pelada té aproximadament 24 calories.

Nous Foto PxHere
 Cinc nous al dia (25 grams) ens aporten el 91% de l'omega-3 que necessitem / Foto: PxHere

Les nous ajuden a prevenir infarts

Les nous són molt bones pel cor i per regular el colesterol. També ajuden a prevenir la formació de coàguls que provoquen la majoria d'infarts. Són antiinflamatòries i ajuden a frenar l'avenç de malalties com el Parkinson o l'Alzheimer. L'àcid linoleic de les nous (omega 6) és boníssim per prevenir i millorar problemes cardiovasculars. 

Nueces / Pixabay
Menjar entre quatre i set nous ens aporta unes 180 calories. i és la quantitat diària recomanada / Foto: Pixabay

Pros i contres de les nous

Per tant, les nous porten greix? Sí! És important subratllar, però, que els greixos de les nous són molt saludables perquè són àcids grassos insaturats. El consum d'aquest fruit sec també és ideal per regular els triglicèrics i per als diabètics. L'únic perill de les nous és que són especialment al·lergèniques i, per tant, en cas de tenir al·lèrgia a aquest fruit sec és evident que no s'han ni de tastar.

Trucs amb pell de plàtan per rejovenir, eliminar grans, acne, berrugues... / Foto: Pixabay
Menjar plàtans ajuda a rejovenir, eliminar grans, acne, berrugues... / Foto: Pixabay

Què et passa al cos si et menges un plàtan cada dia?

El plàtan té unes propietats brutals per a la nostra salut que molts desconeixen. Què li passa al nostre cos si mengem un plàtan cada dia? Ajuda a prevenir el càncer, els problemes cardiovasculars, la diabetis, l'obesitat i la hipertensió. Si vols conèixer altres grans beneficis que ens aporten els plàtans clica aquest enllaç.