Un triomf salvatge. Hi ha qui dubte entre el sexe i l’hamburguesa, i no és d’estranyar. Si menjar-les dóna sentit a la teva vida, i amb ella has superat la melangia del teu agnosticisme, no pots perdre’t aquesta aventura. Em pregunto si al Bar Torpedo (c/ Aribau 143, Barcelona), on serveixen entrepans de guatlla, de llengua de vaca o de cranc, no hi farien la millor hamburguesa de porc salvatge del món. Sigui com sigui, l’hamburguesa de senglar és bona arreu.

LA GOURMETERIA 4 20 F

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de carn picada de senglar (de l’espatlla o del llom)
  • 100 g de cansalada picada de porc blanc (opcional)
  • 200 g formatge Cheddar 
  • 100 g de cogombres en vinagre
  • 100 g d’enciam o ruca
  • 4 pans individuals d’hamburguesa
  • 2 tomàquets
  • Sal i pebre

Recepta, pas a pas

  1. Si fos necessari, descongeleu la carn a temperatura ambient
  2. Formeu hamburgueses de 150 g: 125 g de carn de senglar, i 25 g de cansalada. Manipuleu la carn amb delicadesa, sense compactar-la. Salpebreu-les i reserveu-les a temperatura ambient de manera que no estiguin fredes al moment de coure-les.
  3. Escalfeu la paella amb un pessic de mantega. Daureu-hi els pans tallats per la meitat i reserveu-los.
  4. A la mateixa paella, tireu-hi un rajolí d’oli. Quan estigui roent, cuineu les hamburgueses, volta i volta, sense pressionar-les amb l’espàtula ni manegar-les gaire. Just abans de treure-les, poseu-hi el formatge cheddar per sobre i tapeu fins que regalimi.
  5. Sobre la base del pa, feu-hi un niu d’enciam o ruca, i afegiu-hi els cogombres. Amb l’espàtula, poseu-hi l’hamburguesa i coroneu amb el tomàquet tallat a rodanxes.
  6. Emplateu les hamburgueses: serviu amb patates fregides o natxos, i les salses que més us agradin.

Consell

La carn del senglar és magra però saborosa. El toc de cansalada només activarà tots els seus matisos. 

On puc comprar carn de senglar?

Per encàrrec a les millors carnisseries. O per internet a www.avinova​.cat, www.tiberisfood.com, www.calkiku.net.