Has provat mai unes postres de moniato, gelat de nata i castanyes? I un còctel de moscatell? Si la resposta és que no, ara tindràs l'oportunitat de fer-ho. Diego Alías, xef del restaurant de Josa de Cadí Ca l’Amador, juntament amb en Jordi de las Heras, maître i sommelier, ens sorprenen amb dues propostes amb un toc d'aire fresc d’alta muntanya per gaudir de la castanyada 2022 i la festa de Tots Sants d'una manera diferent. La primera, un fred i calent postre de moniato amb nata i castanyes, idea original del Roger Alcaraz, i la segona, un elegant còctel de moscatell. Dues receptes que, des d'avui, podràs preparar a casa per sorprendre a la família i els amics, perquè a continuació, trobareu dos vídeos molt senzills on el mateix Diego Alías i Jordi de las Heras expliquen com fer aquesta doble recepta. O si ho preferiu, més a baix, trobareu els ingredients que necessiteu comprar al mercat per a preparar les receptes i el pas a pas amb totes les elaboracions. Endavant i bon profit!
Postres de moniato, gelat de nata i castanyes
Ingredients de la recepta
Aquests són els ingredients que necessites comprar al mercat per preparar les postres de moniato, gelat de nata i castanyes a casa:
- Moniato
- Mantega
- Gelat de nata
- Castanyes pelades i cuites
Postres de moniato, gelat de nata i castanyes, pas a pas
A continuació, et detallem els passos de la recepta, pas a pas:
- Emboliquem el moniato amb paper de plata i el posem al forn a 200 °C dues hores.
- Passades les dues hores, el traiem del forn, el pelem i el triturem en calent juntament amb la mateixa quantitat de mantega.
- Introduïm el moniato i la mantega que hem barrejat a la mànega i omplim els gotets que hem preparat prèviament. Els posem al microones 30 segons.
- Afegim una cullerada de gelat de nata per sobre i uns bocins de castanya.

Còctel de moscatell
Ingredients de la recepta
Aquests són els ingredients que necessites comprar al mercat per preparar un còctel de moscatell a casa:
- Gel
- Moscatell
- Cointreau
- Suc de taronja natural
- Soda (vichy català o gasosa)
- Taronges
Còctel de moscatell, pas a pas
A continuació, et detallem els passos de la recepta, pas a pas:
- En una coctelera afegim tots els ingredients: un parell de glaçons, un parell de mides de moscatell, una de Cointreau i un raig de suc de taronja.
- Remenem amb la cullera i el servim en copa ampla.
💥 Mai no has menjat una mongeta tendra així: la recepta mensual de Diego Alías
Dues receptes senzilles amb productes de temporada per triomfar aquesta castanyada 2022 i la festa de Tots Sants. Si després d'aquest plat t'animes a preparar més receptes, en l'apartat Receptes de la secció de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduir els nostres plats et sigui el més fàcil possible.