Oda a la mantega. El pa de pessic de plàtan -banana bread en anglès- està de moda; i amb raó. Hi ha receptes amb oli d’oliva, i hi ha receptes amb MANTEGA; un greix saborós, natural i molt nutritiu, les aromes del qual es combinen a la perfecció amb les notes del plàtan madur. Amb el rom flamejat aquesta recepta transcendeix: més enllà d’una moda, una autèntica institució gastronòmica.

 

Una recepta de Gerard Pintó, CEO i director creatiu a @theplaycook (https://theplaycook.com/)


LA GOURMETERIA 4 50 M

 

Ingredients

  • Per al pa de pessic:
  • 250 g de mantega
  • 50 g de sucre de llustre
  • 250 g de farina de rebosteria
  • 3 plàtans madurs
  • 1 cullerada de postres de llevat
  • 4 ous
  • 2 cullerades de llet

Per al borratxo:

4 xopets de rom de 2 cl cadascun

  1. Tempereu la mantega traient-la de la nevera 1 hora abans.
  2. En un bol, barregeu la mantega amb el sucre de llustre fins obtenir una textura esponjosa.
  3. Afegiu un a un els ous a la barreja fins que estiguin ben integrats. Seguidament, afegiu-hi la llet i remeneu-ho bé.
  4. Incorporeu la farina tamisada, el llevat i el plàtan ben esmicolat amb una forquilla (textura de puré), i agiteu-ho enèrgicament amb una espàtula.
  5. Poseu la massa en un motlle allargat untat amb oli d’oliva. Preescalfeu el forn a 180 ℃ i enforneu 40 minuts. Deixeu-ho reposar 10 minuts abans de desemmotllar.
  6. Dividiu el pa de pessic en talls de dos dits i emplateu-los individualment. A l’hora de servir-los, escalfeu 10 segons els xopets de rom al microones, aboqueu-los sobre el pa de pessic i enceneu els talls davant el comensal.

Consell

Quan tregueu el pa de pessic del forn, observareu que la mantega rebull als contorns del motlle. No la tireu: un cop es refredi es reabsorbirà per si sola.