Sembrar, recollir, emplatar i enamorar els teus convidats. La figuera és un arbre robust, fort, però, reconeguem-ho, una mica emprenyador. Les arrels poden ocasionar destrosses, alhora que els fruits, en aquest cas, les figues, poden ocasionar meravelles gastronòmiques i sorprendre aquells més desconfiats. El xef Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador, ens porta aquesta setmana un plat senzill i ràpid de cuinar per elaborar en aquelles jornades en les quals les presses se'ns han apoderat i no sabem què fer. La solució, molts cops, pot ser mirar al jardí i collir quatre figues i deixar anar la creativitat.

Enfunda't el davantal i fes play, gourmeter!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Quan som els amfitrions podem pecar d'estrès i que les presses se'ns apoderin i no tinguem temps. La solució pot ser mirar al jardí i collir quatre figues per preparar un aperitiu ben llaminer i gustós

Ingredients de la recepta

  • 5 o 6 figues
  • Mantega del Cadí
  • Formatge Serrat Gros
  • Anxoves
  • Pernil ibèric
  • Oli d'oliva verge extra i sal

▶️ La torrada de foie amb melmelada de figues per fer un segon esmorzar de bandera
 

El pas a pas de la recepta

  1. Posem mantega del Cadí a la paella perquè es desfaci una mica. Posteriorment, hi afegirem les figues, prèviament tallades per la meitat, per fer-les a la planxa pocs minuts. Posarem la mantega al punt noisette.
  2. No ens hem de preocupar si la figa queda una mica cruixent, ja que és a causa de la quantitat de sucre 
  3. Emplatem les meitats de les figues. Un terç d'aquestes seran crues i els altres dos terços seran saltades amb mantega.
  4. Les figues les repartirem en tres blocs. Un d'aquests amb el formatge Serrat Gros, produït a Josa de Cadí. Un segon apartat seran les figues amb anxoves. L'últim, el pernil ibèric serà la parella de ball de les figues.
  5. Acabem amb un raig d'oli d'oliva i un polsim de sal

🍝 Uns raviolis de gamba i salsa de soja exquisits que pots preparar a casa teva en un tres i no res
 

Les figues les repartirem en tres blocs. Un d'aquests amb el formatge Serrat Gros, produït a Josa de Cadí. Un segon apartat seran les figues amb anxoves. L'últim, el pernil ibèric serà la parella de ball de les figues

Senzill i boníssim, oi? Animeu-vos, poseu-vos-hi i gaudiu d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta us animeu a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobareu totes les que vulgueu i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduïu els nostres plats de la manera més fàcil possible.