És el proveïdor més important de vins sud-americans per a exportació amb una grandíssima relació qualitat-preu. És un país molt prim i llarg que conté les latituds entre 32 i 38. Molt a tenir en compte la Regió de l'Aconcagua amb els seus pinot noir de la Vall de Casablanca. La Regió de la Vall Central amb les varietats bordeleses triomfa, sobretot el carmenère, que és el raïm més diferencial (encara que és nadiu francès) dels vins xilens. Més al Sud, a la subregió del Curicó, es troben les condicions més fresques gràcies als efectes de latitud i dels núvols.

 

El cor del vi xilè és a la zona de Maipó, a Rapel tenim Cachapoal Valley i els super-vins Carmèneres del Vall de Colchagua. A la Regió de la Vall del Sud tenim Bío-Bío (que gràcies a la seva llarga estació de creixement té varietats com el Viognier, el Gewürztraminer i el riesling), i Itata també és una gran zona per a blancs aromàtics. A la vall d'Aconcagua us ha de sonar Leyda, una regió que està pujant molt a San Antonio.

Quan demanis un pisco-sauer, recorda que el pisco és un destil·lat de la varietat muscat. Queda't amb el clima i condició topogràfica única de Xile: és lliure de la fil·loxera pel seu aïllament físic (Andes, l'Oceà Pacífic al desert i el corrent de Humboldt).