Hongria: aquesta gran desconeguda. La seva latitud és similar a la Borgonya, 45-50 nord, però s'ubica en el centre d'Europa amb un clima encara més extrem, continental, amb terres molt volcàniques sobretot a la llegendària zona de Tokaj. Té també vins negres tranquils, de varietats com Kadanka, Kefrankos, Keportò i Zweigelt; però és coneguda pels seus vins blancs i dolços, produïts amb la veriedad Furmint (resistent a les nevades), harslevelù (que madura tarda ideal per a la botrytis cinèria) i Masqat à Petits Grains.

 

El país gaudeix d'uns grandíssims vins blancs secs, però els més famosos són els vins de botrytis cinèria. Eszencia, que és un dels vins més cars i estranys del món, no té més de 4 graus d'alcohol elaborats amb aquest raïm. La quantitat de sucre ho marquen els puttonyos, que són les cistelles de raïm botritizadas durant la fermentació.

Per trobar l'autèntic sang de toro, finalment, Eger és la millor opció.