T'agrada la poma? Si la resposta és que sí, molt probalement també siguis un amant de la sidra. El seu nom ve del llatí tardà, i significa "beguda embriagadora". Es defineix moltes vegades com a brandi de poma, encara que tècnicament és un destil·lat de sidra molt habitual a la regió de Normandiia (nord de França).

 

 

Apunta, perquè la sidra compta amb aquestes tres AOC:

  • Calvados AOC, el nivell més bàsico, amb el 70% de la producció
  • Calvados Pays d'Auge, el de més qualitat
  • Calvados Domfrontais, que requereix un 30% de sidra de pera previ a la destilació
Elaboració

Per a la seva producció, s'utilitzen pomes de diferents tipus, perquè aportin acidesa, amargor i dolçor. El ferment sol estar entorn del 6% i es destil·la de formes molt diferents en funció del resultat que es vulgui aconseguir. Els seus graus alcohòlics van del 2% al 8%. I sí: té molt àcid màlic.

Una beguda popular a tot el món

Avui dia es tracta d'una beguda coneguda a tot el món. A Europa es produeix en països com Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Mèxic, Argentina, Xile, Uruguai, Estats Units, el Canadà i el Regne Unit, entre altres. A Amèrica es produeix a Mèxic, l'Argentina, Xile, l'Uruguai, els Estats Units i el Canadà.