Recordo molt bé la meva primera trobada amb l’Audrey Doré. Jo estava cursant, amb tota la il·lusió i, a la vegada, tota la incertesa del món per haver decidit fer un canvi de rumb professional amb 36 anys, el curs de sumilleria de Girona. Com a dona que s’iniciava en aquest món, buscava el contacte amb referents femenines del sector i esperava expectant la classe que ella ens venia a impartir: Alsàcia i Jura, dues zones vinícoles franceses de referència. Recordo aquella classe com una de les meves preferides, per la seva manera directa d’explicar i per fer-nos fàcil un contingut tan difícil com són les denominacions de França.
És difícil resumir el currículum de l’Audrey. Va néixer a la Bretanya, tot i que de ben jove ja havia decidit que volia marxar, a poder ser, cap al sud. Va ser un dels motius pels quals va decidir estudiar filologia hispànica i, abans dels 20 anys, ja vivia a Madrid. Cinc anys més tard, es va traslladar a Barcelona, on va començar a treballar en un lloc emblemàtic pels amants del vi i una gran escola: La Vinya del Senyor. Després, passa cinc anys en una botiga de vins allà al mateix Born i va començar el curs de Sumilleria del CETT, a Barcelona.
La seva relació amb els germans Roca comença l’any 2012, quan la contracten com a cap de sommeliers del Roca Moo. Tres anys intensos i de gran aprenentatge, gestionant la carta de vins i els maridatges d’aquest restaurant amb estrella i, a la vegada, totes les cartes de vins dels restaurants del grup Tragaluz. Amb ganes d’un canvi cap a una vida més tranquil·la, en Josep Roca li proposa que vingui a casa, al Celler, que Girona està ple de pobles. L’any 2016, l’Audrey arriba al Celler de Can Roca per ser la cap de sommeliers.
Anys de passar-s’ho molt bé a la sala, d’aprendre moltíssim, tant dels clients, com de l’equip, com dels alumnes amb les classes que imparteix tant a Girona com al CETT, com de les moltes hores d’estudi dedicades per convertir-se, l’any 2017, en la primera dona Millor Sommelier de Catalunya. També ha sigut, en repetides ocasions, finalista del campionat Millor Sommelier d’Espanya. Aquesta etapa acaba no fa encara un any, amb l’obertura per part dels germans Roca del restaurant VII, Tapes i Platillos, on n’és l’actual directora i també cap de sommeliers. El lloc s’ha convertit en un imprescindible del Barri Vell de Girona: una relació insuperable de qualitat-preu i una carta de vins molt extensa i sensible, on sempre trobaràs l’Audrey fent les millors recomanacions.

Quan li vaig demanar que pensés un vi català que li agradés molt, tenia la intuïció que seria un vi natural i, probablement, amb bombolles. L’escollit va ser el Gentleman xarel·lo 2016, un ancestral de llarguíssima criança del celler Clos Lentiscus, situat al mig del parc natural del Garraf i gestionat per en Manel i la seva filla Núria. Clos Lentiscus és clau en l’àmbit del vi natural i destaca pels seus escumosos i per la seva agricultura biodinàmica en les 20 hectàrees on cultiven, sobretot, varietats autòctones.
Per acabar aquest article, vaig pensar que les millors paraules serien les que venen de dues persones que la coneixen molt bé. En Cyril Vermeulen, sommelier del Celler i Millor Sommelier de Catalunya 2025, diu que sempre recordarà la seva manera càlida de rebre’l a casa, des del primer dia. Per a ell és com una germana, una fusió França-Bèlgica, algú que li ha contagiat i inspirat amb les seves ganes d’aprendre. La defineix com una gran professional plena de passió, que abraça l’equip per créixer tots junts.
Les paraules d’en Pitu Roca cap a ella costen de resumir: “És una dona que dona. Acompanya els vins amb amor, respecte i responsabilitat. Una gran ambaixadora de les persones rere els vins, plena de coneixement, capacitat pedagògica i lideratge. Sempre allargant la mà per ajudar, comprendre els companys i creant bona energia per mantenir en l’equip l’esperit de superació. Una sort viure a prop d’ella”.
L’Audrey va dir, fa uns anys, que el seu objectiu era no passar dels 40 anys servint a la sala. Per sort de tots, encara hi continua, oferint des de Girona tot el que el servei del vi hauria de representar sempre: ofici i passió. Gràcies, Audrey, i per molts anys que et puguem continuar gaudint i aprenent de tu.