Hi ha situacions que vivim a la nostra vida que ens generen uns nervis impressionants. Aquelles papallones a la panxa. Una primera cita romàntica n'és un clar exemple. Què em poso per vestir? Quina colònia? A quin restaurant anem? O, un altre clàssic, quin vi prendre quan conec aquesta nova persona a una primera cita? La sommelier d'El Celler de La Gourmeteria, Carla Viladric, posa fil a l'agulla sobre aquesta gran qüestió que ens permetrà encarar una quedada d'aquest estil amb més tranquil·litat i confiança.

Una harmonia i un punt extra que ens atorgaran un valor afegit per conquerir el xicot o la xicota que ens interessa i enamorar-lo a través del paladar. Agafa la llibreta i el bolígraf i fes play al vídeo.


Vins per a una primera cita romàntica

Quin vi demanar quan coneixem per primer cop una persona? Aquest és un dels grans dubtes. Arribem al restaurant, seiem a taula, demanem una mica d'aigua i, al cap de ben poc, ens porten la carta de vins. Entrem en pànic. Davant d'aquest escenari, hem d'intentar mantenir la calma i el primer pas que hem de fer és preguntar a la persona que tenim davant què prefereix. Quan tinguem aquesta base, obrim la carta de vins.

"El que jo us proposo i us encoratjo a provar és el fet d'escollir vins que no se situïn dins de la nostra zona de confort, sinó que provem de tastar quelcom nou", assevera Viladric. El següent consell va relacionat amb el preu. No s'ha d'agafar el més barat ni tampoc el més car. Anar cap a aquell vi més cridaner econòmicament, pot aparentar unes intencions de comprar l'altra persona que no serien de bon rebre per a ningú. "La meva recomanació és agafar un vi que es trobi entremig, ja que el més car no vol dir que sigui el més bo", confessa la sommelier.

La seguretat en els vins clàssics, els preus intermedis, regions conegudes per trencar el gel o les recomanacions dels sommeliers són alguns dels consells a seguir en una primera cita

Una primera aproximació pot ser geogràfica. És a dir, algun vi d'alguna zona o regió en la qual tu o l'acompanyat hàgiu estat recentment. Això pot derivar en un tema de conversa fàcil i còmode per iniciar entre tots dos. Si no és el cas i ens continuem veient perduts, podem optar pel camí d'allò que sempre funciona i que és segur. No passa res si és un clàssic, mentre sigui un vi del qual n'hem sentit a parlar. Per últim, la Carla Viladric insisteix a recordar que als comensals no els faci por deixar-se recomanar per la figura dels sommeliers. "Nosaltres som allà per ajudar, per acabar de complementar l'experiència".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!