Deixar-ho amb la teva parella és quelcom que viuen centenars de persones cada dia. Ara bé, hi ha certes dates assenyalades on no és recomanable tallar la relació amb el teu company. Una d'aquestes, marcada en vermell i en majúscules, és Sant Valentí. Queden poc menys de tres setmanes per una de les jornades més romàntiques que viu la població mundial, excepte Catalunya que gaudeix del dia de Sant Jordi. Tot i el coneixement d'aquest fet no escrit, però obvi per a tothom, hi ha persones que decideixen trencar-lo i deixar la seva parella pocs dies abans d'un 14 de febrer.

Per aquesta raó, la sommelier d'El Celler de La Gourmeteria, Carla Viladric, reapareix una setmana més amb la solució idònia i la resposta que hem de tenir respecte a una ruptura tan dolorosa. I quina pot ser? Doncs els millors vins que has de tenir en compte per tirar endavant cadascuna de les fases que engloba la separació amb l'amor de la teva vida. Deixa't aconsellar per la nostra experta en aquest vídeo!


Vins per a les fases d'una ruptura

En primer lloc, hi ha la fase de negació. No acceptem el que acaba de succeir, no encarem o no volem encarar la nova etapa i ens endinsem en la màxima expressió de la negació. Busquem moltíssimes activitats per evadir-nos i això fa que perdem la gana, la son... i la set. "En aquest cas el que et proposo és que prenguis un bon vermut", recomana Viladric. El motiu és ben senzill i és que és un dels millors aperitius per obrir la gana, generar endorfines i posar-nos contents. En definitiva, la primera passa cap a la nova felicitat.

Passem a la següent etapa, catalogada com a ràbia, frustració o enuig. Has acceptat la ruptura, i fins i tot la decisió, però odies la teva exparella fins al punt de trobar-te en una situació d'ofuscar-se en bucle i els pensaments van massa ràpid d'un extrem a l'altre. El que aconsella fer la sommelier és preparar una bona taula de formatges i encetar una ampolla de Cabernet Sauvignon. "Són vins estructurats, amb cos, per assaborir-los amb calma i relaxar-nos les idees i la ment", descriu.

El tercer esgraó consisteix en la fase de tristesa. És, segurament, la més dura de totes perquè acceptes tot el que ha passat i està passant dins el teu cap i trobes a faltar aquesta persona més que mai. Per contrarestar aquesta actitud el que has de fer és animar-te. Com? Amb un vi blanc de moltíssima acidesa. "A Alemanya hi ha les millors Rieslings, però a Catalunya també n'hi ha de molt interessants", explica Viladric. I, finalment, l'etapa de l'acceptació. Ets una nova persona que recorda el passat amb tendresa i dolçor, però mira al futur amb convicció i ganes. Per tant, naturalitat i simplicitat, és a dir, la millor opció són els vins naturals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!