La majoria dels vins es produeixen com a acompanyament per el menjar, i hi ha moltes recomanacions establertes per combinar menjar i vi amb èxit.

 

No hi ha un únic vi que s'hagi de beure amb un cert menjar, però definitivament alguns són una millor elecció que d'altres. Per aconseguir la millor combinació és necessari analitzar els elements bàsics de sabor, tant del vi com del menjar. Cal equilibrar-los, perquè ni el menjar ni el vi anul·lin els respectius sabors. El primer i més important factor és considerar com s'ha de combinar el "pes" del menjar amb el del vi.

Extreure el sabor dominant d'un menjar no és tan fàcil com sembla. Sovint aquest sabor és a la salsa. En un pollastre al curri, el sabor dominant no és el del pollastre, si no el de la salsa. Has de pensar en el cos i la intensitat del sabor quan triïs el vi apropiat. Una salsa cremosa i condimentada necessitarà un vi amb prou cos per equilibrar el menjar i que complementi els sabors cremosos de la salsa.

Espècies

Les espècies picants, com el chili, redueixen la dolçor del vi i poden fer que els vins negres semblin més astringents. Les espècies també poden accentuar els gustos de roure. Un bon maridatge per a menjars especiats poden ser vins fets de fruita molt madura i sucosa, sense o amb molt poc roure. Vins com el Sauvignon Blanc de Nova Zelanda poden anar bé amb menjars especiats, com també el Merlot xilè madur.

Fumats

Els menjars fumats necessiten vins amb prou caràcter per poder fer front per força del fumat. El salmó lleugerament fumat és una combinació clàssica amb el Xampany Brut; les carns fumades, com el porc, es poden beneficiar de certa dolçor al vi, com el que es troba l'alguns Rieslings alemanys; els sabors fumats de barbacoa van bé vins poderosos amb roure, com el Shiraz australià.

Necessites dos vins que facin les delícies dels teus maridatges amb espècies? Prova amb:

  • RONCERAY 2018 ANJOU AOC Chenin Val de Loire
  • DEIDESHEIMER KALKOFEN RIESLING TROCKEN PFALZ