Ara que s'ha tornat a posar de moda la individualitat de la llauna de vi, jo reivindico la col·lectivitat del bag in box. Com bé diu la paraula és una capsa en una bossa. L'esmentada bossa serveix per protegir de l'oxidació i de la llum i és de polietilè intern i multicapa que l'embolica. És un embalatge respectuós amb el medi ambient, que pesa menys, fàcil de transportar i es pot refredar. A més, et pots servir el que necessitis, perquè té una vàlvula a tall d'aixeta per dispensar el vi. A mesura que es consumeix la bossa es contrau. Així que moltes vegades ens pot durar un mes, sent ideal per als que només volen una copeta cada parell de dies. Podem trobar blanc, rosat o negre, i s'envasa i empaqueta al celler. Hi ha mercats com el suec que estan molt acostumats a aquest packaging, altres com el nostre encara ens costa. Fins que, pel nostre estil de vida, ho necessitem i vegem com de còmode ens resulta.

En aquest vídeo et recomano el de Covides blanc del Penedès amb xarel·lo i chardonnay que reivindica la tradició catalana. Es diu Casteller i 3 litres costen menys de 10 euros.