La festa de Cap d'Any marca l'equador de les festes de Nadal. La tradició mana menjar 12 grans de raïm amb les 12 primeres campanades de l'any, però també és costum brindar l'arribada del nou any amb una copa de bon cava. El raïm segur que no te l'oblides, però amb el cava potser tens dubtes a l'hora d'escollir quina és la millor opció. Avui et portem 3 vins escumosos que has de tenir en compte aquest Cap d'Any per gaudir al màxim d'un brindis especial. Sigui amb la família o amb els amics, en una festa o a casa teva, un bon cava és indispensable per començar l'any nou amb bon peu.

Fes play al vídeo per descobrir tres recomanacions de cava per brindar aquest Cap d'Any i gaudir dels millors escumosos catalans de quilòmetre zero.

Els millors escumosos per Cap d'Any

Fins ara havíem parlat de vins blancs i negres per aquestes dates especials. Però no hi pot haver festa sense un bon escumós. Cap d'Any és la primera i l'última festa de l'any, una celebració en la qual el raïm pren tot el protagonisme, però en la qual no pot faltar un brindis de cava amb la família o els amics. Per escollir un bon cava català, et portem una selecció de 3 escumosos que has de conèixer per poder celebrar com déu mana l'entrada de l'any que ve.

No hi pot haver festa sense un bon escumós. Cap d'Any és la primera i l'última festa de l'any, una celebració en la qual el raïm pren tot el protagonisme, però en la qual no pot faltar un brindis de cava amb la família o els amics

1. Perles Blanques, Naveran - DO Cava, 2017

L'escumós Perles Blanques, del celler Naveran, és un cava de l'anyada de 2017, de la DO Cava. Es tracta d'un cupatge de pinot noir i chardonnay amb 25 mesos de criança que li donen molta expressió i una bombolla suau i fina.

2. Mosset, Sabaté i Coca - Corpinnat 2019

El Mosset, de Sabaté i Coca, és un escumós del 2019 de Corpinnat, una agrupació de cellers que va marxar de la DO Cava per donar més prestigi al producte de la regió del Penedès. Corpinnat, de fet, vol dir "el cor del Penedès". El vi és un cupatge tradicional de macabeu, xarel·lo i parellada amb 41 mesos de criança.

3. Gramona Imperial - Corpinnat 2017

Finalment, l'Imperial Gramona, del celler Gramona - un dels impulsors de la marca Corpinnat - és un escumós de l'anyada de 2017 amb certificat Demeter d'agricultura biodinàmica. Es tracta d'un cupatge de macabeu, xarel·lo i parellada, com el Mosset, però també incorpora una mica de chardonnay, i té una criança de més de 50 mesos.

🧆 Recepta de mandonguilles amb sèpia i cava
 

Sigui quin sigui l'escumós que escullis, assegura't que és català i de qualitat. A casa nostra tenim una varietat infinita de vins i caves que cal preservar, i la millor manera de donar-los suport és amb el consum. Prepara el raïm, omple les copes, suca-hi les neules, alça el cava i brinda pels èxits del nou any! Bon any nou, Gourmeter!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!