A veure si ens passarà com en USA, que ja demanen ABC, all but chardonnay, el que sigui menys chardonnay; doncs tota copeta de vi blanc d'un yuppy de San Francisco s'havia convertit... En sinònim de chardonnay!

El chardonnay ens agrada perquè dona vins amb molt cos, s'adapta fàcilment, i en escumosos dona una corona genial. Aquí, en comptes del chardonnay, tenim verdejismo. Sembla que sigui l'únic vi blanc que et puguis demanar a copes, i gairebé es confon amb la seva denominació típica, que és Rueda. No és que sigui una hater del verdejo. Té èxit perquè és una varietat encantadora, aromàtica, que convida a somiar que tens un jardí a la teva copa, o que ets al tròpic. També passa amb l'albariño que moltes vegades ens oblidem que aquesta varietat té el feu en la denominació d'origen Rías Baixas. De manera objectiva, un vi de verdejo està elaborat únicament amb el raïm de la varietat verdejo, o almenys amb un 85% d'aquesta varietat. Prova aquests dos verdejos que m'encanten. I atreveix-te amb una cosa nova; per això et recomanaré un blanc que també està en boca de tothom

La garnatxa blanca carnosa, llaminera i capritxosa, dona uns vins molt versàtils depenent l'elaboració. I en especial, fixa't en els de Terra Alta, amb les seva ruta de cellers modernistes

Loess Do Rueda

Vi 100% verdejo de color groc intens amb reflexos verds, net i brillant. Destaquen les aromes a fruites blanques, a préssec i pinya.

Menade

Representa la frescor, el costat més salvatge de la varietat verdejo. El raïm procedeix de diferents parcel·les amb terres arcillo–calcàries i còdols de la zona de Rueda, que s'elaboren per separat. Els ceps tenen entre 20 i 25 anys d'edat.

Manyol

Aquest monovarietal de garnatxa blanca ha guanyat la medalla d'or de Grenache du mibde. Barreja d'aromes afruitades com el préssec, poma o orellanes d'albercoc i fruites tropicals com la pinya, litxi i papaia, amb matisos dolços com el codony i la mel. En boca és ampli i llaminer. T'apuntes a ser garnatxista?