Des de la capital de la terra ferma, en Jonathan Nuevo, més conegut com a Esmorzarsdeforquilla.cat, es desplaça a la ciutat de Lleida per descobrir un restaurant espatarrant on fer un esmorzar de forquilla de traca i mocador. Catalunya és un país de gastronomia. A tot arreu, a tots els pobles i a tots els racons del nostre preciós territori, hi trobes espurnes locals i tendències culinàries que valen la pena ressenyar. La Gourmeteria és l'espai idoni per donar veu i llum a tots aquests bars i restaurants que han de ser descoberts pel públic. És per això que el nostre especialista de la província de Lleida ens presenta un lloc que hem de visitar tant sí com no. Salut i al lio!


Restaurant Llobregat: el millor esmorzar de forquilla de Lleida

El restaurant Llobregat (C/ de Riu Llobregat, 7) aposta per una cuina de grans aspiracions. A l'elegant ambient del seu establiment, tenen el gust d'oferir tant els plats més clàssics com les creacions més recents. Les mítiques estovalles de quadres en menjador d'ambient rústic que donen pas als caragols a la cassola, fideuà, xurrasco o canelons.

Restaurant Llobregat a Lleida, Jonathan Nuevo / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Popets amb salsa de la recepta de la padrina al restaurant Llobregat / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Es tracta d'un restaurant-braseria a la barriada de cappont de Lleida. Hi destaca la cuina catalana, tradicional i lleidatana. És un local rústic i elegant amb diferents sales. Els germans Adrià i Enric són la tercera generació d'aquest negoci familiar que va alçar-se el 1985. L'any que ve, per tant, celebren els 40 anys, amb moltes ganes de continuar oferint bona cuina i continuar creixent el negoci. La clau del seu èxit és oferir una bona cuina, amb el millor producte del mercat i un servei professional en un lloc acollidor.

Restaurant Llobregat a Lleida, Jonathan Nuevo / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Un clàssic en majúscules com la tripa de vedella / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

"Família esmorzadora, comencem aquest senyor esmorzar de forquilla amb un plat tradicional de la cuina mediterrània: uns popets amb salsa de la recepta de la padrina", inicia el Jonathan que ja es prepara per degustar el primer dels clàssics que ens ensenya en aquesta ocasió.

Restaurant Llobregat a Lleida, Jonathan Nuevo / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Botifarra blanca i negra amb ous, també anomenat brasa amb ous / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Continuem sense abaixar el peu de l'accelerador, amb la joia de la corona de la cuina catalana i tradicional: la tripa de vedella. "Al restaurant Llobregat té una fama de cal Déu", puntualitza en Jonathan, que culmina: "Agafem pa i a sucar, vinga va!". La bona brasa amb ous ferrats és la cirereta d'un menú de luxe! Botifarra blanca i negra amb ous ferrats, "a simple vista espectacular", diu l'esmorzador, que recorda que no pot faltar l'allioli casolà i un bon pa amb tomàquet. I, per a les postres, ho rematem amb els fruits secs i músic amb moscatell. Salut i al lio, gourmeter!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!