(Aquest restaurant es troba actualment tancat)

Cada país, regió o ciutat té aquell tret característic, aquell element que el defineix en una sola paraula. O en un sol plat. De fet, aquest és el cas de Terrassa, la cocapital del Vallès Occidental, que és descrita a través d'una sola paraula (i plat): el frànkfurt. Només cal que facis un passeig pel centre, o fins i tot pels afores, per comprovar que dos de cada tres locals són frànkfurts i hi abunda aquest plat a la seva carta.

La Cuina del Mercat: una oda a la proximitat

Crec que és molt important tenir aquesta essència gastronòmica de ciutat, sigui quin sigui el plat. I en cap cas pretenc menystenir la figura del frànkfurt, ans al contrari. Però sí que és cert que s'ha de mirar més enllà d'aquí i oferir altres possibilitats per enriquir el territori de més opcions culinàries, d'igual qualitat o més. En aquest escenari apareix el restaurant La Cuina del Mercat, de Terrassa, un espai que, com el seu nom indica, pretén fer una oda a la proximitat i al producte local.

Ara, amb una nova localització, busquen potenciar la seva oferta gastronòmica amb alguns plats renovats, amb més espai per cuinar i per als comensals i, sobretot, amb energies renovades per fer esclatar de gana els terrassencs i visitants que s'hi deixen enamorar

La Cuina del Mercat plat
Un dels plats de La Cuina del Mercat / Foto: Tastal.cat

És per aquest motiu, que anar a menjar a La Cuina del Mercat cada dia és una sorpresa. Ubicat al carrer de les Parres, número 4, a tocar de la plaça Vella és un restaurant conegut a la ciutat, ja que anteriorment se situava al Mercat del Triomf. Ara, amb una nova localització, busquen potenciar la seva oferta gastronòmica amb alguns plats renovats, amb més espai per cuinar i per als comensals i, sobretot, amb energies renovades per fer esclatar de gana els terrassencs i visitants que s'hi deixen enamorar.

Producte local i còctels nocturns

L'horari que fan és dimecres de 18:30 h a 23:00 h i els dijous, divendres i dissabtes de 13:00 h a 15:30 h i de 18:30 h a 23:00 hores. A més, en aquest nou espai pots acompanyar el sopar d'una bona oferta de còctels per maridar els plats principals. Pinya colada, daiquiri, daiquiri de maduixa, mojito, mojito de maduixa, Cosmopolitan, Sex on The Beach, Tom Collins, margarita, Aperol Sunrise i San Francisco són tots els còctels que ofereixen per mullar-te els llavis i allargar la nit.

En tractar-se d'un restaurant que es fonamenta amb els productes i aliments de temporada i de proximitat com a pilars gastronòmics, anar-hi aquesta època de l'any no és el més recomanable perquè a l'estiu no és el moment en què hi ha més varietat d'aliments per variar els plats. Ara bé, l'experiència serà agradable cent per cent, poso la mà al foc. No obstant això, a la tardor, i fins a la primavera, serà l'èxtasi culinari amb carxofes, bolets i molt més que faran brillar La Cuina del Mercat.