Quan crees un negoci o, en aquest cas un restaurant, tot allò que pensis ha d'anar dirigit al públic a qui pretens seduir. En el cas del restaurant Brevet CC, a Sant Cugat del Vallès, és evident a qui es volen dirigir. No és gaire comú, però l'aposta els està sortint rodona: els ciclistes. La decoració, una rerebotiga al costat de la barra, productes per a ciclistes i, sobretot, una carta pensada per impulsar el caràcter saludable i esportista.

Restaurant Brevet CC: senzillesa i delícia

Brevet CC és una forma de vida, una comunitat al voltant del menjar saludable, l'excel·lent cafè i el ciclisme, amb una oferta gastronòmica flexitariana, dissenyada pel xef canadenc Evan Moore, deliciosa i nutritiva. Es tracta d'un establiment obert tot el dia, amb ambients i carta que van canviant. El que sempre hi ha en comú és una atmosfera acollidora, cool, bon rotllo i propostes de menjar sa i deliciós. És healthy i profundament atractiu. El menjar s'elabora sota criteris de slow food, de manera respectuosa amb el medi ambient i amb ingredients de proximitat nutritius i saludables.

Al cap i a la fi, això és Brevet CC. Aquesta és la seva essència, ja que pretén consentir els esportistes i, per descomptat, els aficionats al ciclisme en particular (un esport en auge al nostre país), amb una cuina pensada per a ells. Però també per a aquells que es vulguin deixar atraure per uns plats fora del comú tant en la qualitat com en la producció. El plus per a ciclistes es percep en una sèrie d'espais exteriors habilitats per deixar les bicis, el permís per entrar-hi i la venda de productes associats (Maurten, Hola Coffee i Chimo Chai són algunes de les propostes d'aquest raconet del qual és impossible sortir amb les mans buides).

La filosofia de Brevet

L'equip de Brevet no es cansa de repetir-ho: menjar sa mola. I és interessant per moltes coses: oblida't del menjar porqueria, dels locals no inspiradors i sent-te la persona que vols ser perquè et sents millor, perquè cuides el planeta escollint productes de proximitat i sense processar, perquè les digestions són més lleugeres, tens més energia i estàs de més bon humor. Perquè, en cert sentit, navegues a contracorrent del boom dels ultraprocessats i el menjar porqueria. Perquè menjar sa no només és ben parit, sinó també rebel i transgressor. Perquè tot pot canviar amb un simple gest i el tens a les teves mans: escollir alguns dels plats de la carta de Brevet CC.

interior Brevet
L'espai interior i exterior del Brevet transmeten caliu / Foto: Jordi Tubella

El públic de Brevet CC és molt heterogeni. Famílies que busquen un esmorzar consistent i de dinar els dissabtes i diumenges, ciclistes recuperant-se d'un entrenament o fent un parèntesi a la jornada, oficinistes que busquen un menú saludable i cura que els permeti seguir la jornada laboral, grups d'amics per als sopars, adolescents desitjosos d'un berenar resultant o comensals sols atrets pel colorit dels rics i refrescants smoothies.

Alguns dels plats que pots trobar al Brevet

Si ets dels qui li agrada compartir i gaudir d'una bona tapa tant per menjar com per sopar, Brevet t'ofereix una àmplia selecció de tapes elaborades amb ingredients d'alta qualitat i amb un sabor i textura molt cuidats. Des de les braves de moniato amb un toc picant i dolç o les braves clàssiques, fins a una deliciosa burrata, passant per populars natxos de jackfruit, els seitons fregits, les olives amanides i un irresistible pa amb tomàquet, entre moltes altres propostes. Per complementar les tapes, la carta compta amb els plats principals aptes per als paladars més exigents.

bravas brevet
Les Braves Brevet són úniques / Foto: Jordi Tubella

També et pots animar amb el porc Duroc cuinat durant 18 hores a baixa temperatura acompanyat de fesols de Santa Pau. O bé, pots tastar l'exquisida cuixa de pollastre ecològic amb espinacs jamaicans. Entre els plats estrella també es troben el risotto i la lasanya de verdures amb llenties. El restaurant no s'oblida dels amants del peix a través del llom de tonyina amb miso i la suprema de salmó a la planxa conqueriran el teu paladar. I per als que no es cansen de les increïbles hamburgueses, ofereixen tres irresistibles opcions: la clàssica Brevet, la vegana i la de ceba caramel·litzada i formatge de cabra.