El Poblenou és un barri en constant evolució. Cada cop hi ha més expats que hi troben feina, però també hi ha racons que encara mantenen l'ànima de barri autèntic. Entre els carrers Roc Boronat i Almogàvers, a tocar del campus de Poblenou de la UPF, hi ha un local que compleix 10 anys al barri i que n'ha viscut la transformació sense perdre l'essència de local autèntic. Un espai on les croquetes són un reclam magnífic per gaudir d'una àmplia i deliciosa oferta gastronòmica.
Una dècada al barri
Amb una terrassa fabulosa i un nom curiós, el restaurant Catacroquet és, inequívocament, un local especialitzat en croquetes. Ubicat al número 211 del carrer Almogàvers, Catacroquet és un espai magnífic per visitar a qualsevol hora del dia. El primer que crida l'atenció és la gran terrassa que té. Quan fa bon temps, és un lloc ideal per fer un beure al sol. Té capacitat per a unes 60 persones, la mateixa gent que cap a l'interior. A dins, el primer que trobem és la barra, un espai ampli ubicat al centre del restaurant. A mà esquerra, un menjador informal amb taules de fusta; a la dreta, un parell de taules altes amb la mateixa estètica; i al fons, la cuina. L'ambient del local és una barreja de rústic i modern, amb unes parets de maó vist i unes taules de fusta que contrasten amb les decoracions de neó i la vitalitat d'un equip jove.

Catacroquet va obrir portes ara fa 10 anys. Per celebrar-ho, l'artífex del projecte i propietària del restaurant, Andrea Pérez-Lorente, juntament amb la cap de cuina, Andrea Zevallos, han ideat un menú especial amb els plats més icònics que el restaurant ha elaborat al llarg de la seva dècada d'història.
Una gastronomia sorprenent
Catacroquet va obrir com un restaurant especialitzat en croquetes. I si bé és cert que avui dia encara són les protagonistes de la majoria de plats, la croqueta és, en realitat, un reclam per descobrir l'ampli ventall de plats que s'hi elaboren, des de peix fins a carn, passant per plats com el capipota o postres casolanes. El menú que han creat per celebrar el 10è aniversari, i que estarà disponible fins al juny, el conformen els plats més icònics del local; alguns encara estan disponibles a la carta i d'altres els han recuperat per a aquesta ocasió especial. És el cas de la croqueta de melós de cua de bou, una bomba de sabor deliciosa que només es pot tastar aquests dies. També és deliciosa la croqueta de gambes, un mos cruixent i sucós que és com fer-li una queixalada al mar. Seguint amb els entrants, els ous de corral trencats amb tòfona negra són un plat contundent, però igualment bo.

Un menú de 6 plats que es pot gaudir per només 30 €
Com a plats principals, la crep (que en realitat té forma de caneló) de cocotxes de bacallà al pil-pil és un altre dels que ja no està disponible en carta i només es pot gaudir durant aquests mesos. Però el plat estrella del restaurant, sens dubte, és l'autèntic ternasco aragonès. Un plat contundent, però servit en una ració petita i assequible, amb la carn de xai més tendra que et puguis imaginar. En realitat és un plat senzill, cuinat durant 36 h, però que amb una matèria primera de tan bona qualitat és impossible que surti malament. Un ternasco que, a més, ret homenatge a les arrels aragoneses de la propietària, l'Andrea, que és de Saragossa. Com a colofó, el pastís de formatge cremós d'ovella és un espectacle. Són unes postres sovint maltractades, però que aquí fan amb una finor excel·lent. Un menú de 6 plats que es pot gaudir per només 30 €, sense comptar el maridatge opcional de vins.
Catacroquet és un projecte consolidat al Poblenou que aplega un públic heterogeni i familiar: grups d'universitaris, jubilats, turistes i famílies omplen la terrassa i l'interior d'un local disposat a seguir fent gaudir el barri durant, com a mínim, 10 anys més.