Sempre hi ha un bon motiu per parlar de les croquetes. És indiferent que el Dia Mundial de la croqueta sigui el 16 de gener, perquè cada setmana podríem parlar d'aquesta recepta, d'aquest icònic plat que serveix de termòmetre a molts restaurants i bars per descobrir-ne el nivell. De croquetes, n'hi ha molts tipus. Una barbaritat i un ventall deliciós que s'estén des de les clàssiques de pernil, de pollastre, de carn d'olla, de bolets, de formatges i un llarg etcètera. Sí, les salades són les més comunes. Però són les úniques? No se les menciona gaire, però en aquest article et descobrim les croquetes dolces perquè les puguis cuinar per a unes postres sorprenents.
Croquetes dolces: les receptes més sorprenents per a les postres
Des de la seva creació el 1817, pel cuiner francès Marie-Antoine Carême, considerat un dels pares de la haute cuisine o alta cuina francesa, la croqueta ha sofert molts canvis pel que fa al concepte estètic, al secret que amaga a l'interior i a la creativitat il·limitada. A qui no li agraden les croquetes? Tenen aquest toc cruixent a l'exterior i el punt cremós quan fas un mos que sorprèn i encanta a parts iguals.

Croquetes de xocolata (amb sorpreses)
La croqueta de xocolata és una de les més populars, ja que pocs es resisteixen a la xocolata. Pots fer-les amb xocolata negra si vols un sabor més intens o barrejant xocolata negra i xocolata amb llet. Una croqueta cruixent per fora i amb un cor de xocolata negra fosa i confitura de maduixa, que esclata dolçament a cada mos.
Croqueta d'arròs amb llet i de fruites
La croqueta d'arròs amb llet és la recepta tradicional d'aquestes postres. Es posa a refredar per fer les boles que s'empanen i es fregeixen. És una manera diferent de menjar aquest dolç de sempre. Altrament, i un vessant molt més saludable, és la croqueta de poma o de pera, per gaudir d'un àpat dolç sense lamentar-se en excés per les calories. Amb trossos o ratlladures d'aquestes fruites, es pot aromatitzar la barreja amb canyella i ratlladura de llimona. Inspirada en l’strudel, la croqueta de poma i canyella és la versió dolça que presenta un farcit de poma caramel·litzada amb canyella, embolcallat en una crosta que cruix sota les dents.
Croquetes de pastissos variats
La croqueta de pastís de poma amb nous compta amb un toc extra de cruixent de galeta. Triturar, remenar, afegir, combinar i passar una bona estona a la cuina per crear aquesta recepta dol. La croqueta de pastís de formatge amb nabius és fascinant! La crema es prepara amb formatge crema i formatge de cabra, empanant les boles amb galetes triturades. I com el nom de la recepta anuncia, se serveix amb una confitura de nabius.
La croqueta més catalana del món
Amb una textura suau i un punt cítric de llimona i canyella, la croqueta de crema catalana recorda la clàssica crema catalana, però amb una nova capa de cruixent sorpresa. És evident que aquesta llista podria ser infinita i no acabar-se mai perquè hi ha centenars d'opcions per farcir una croqueta —i totes i cadascuna d'elles serien excel·lents idees. Si t'agraden aquestes propostes, no dubtis a comprar els ingredients, buscar la recepta i vestir-te amb el davantal per cuinar meravelles dolces i moltes més receptes que puguis imaginar.