Tenir una bona experiència en un restaurant depèn de molts factors. El més important sol ser el menjar, però no és l'únic que convé tenir en compte. L'espai, la companyia, el servei o fins i tot la decoració del local són aspectes importants. Però si hi ha una cosa que millora exponencialment l'experiència del comensal és oferir un àpat personalitzat i de qualitat amb un tracte proper i amable. Això és exactament el que fa un restaurant de l'Eixample, ubicat dins de l'hotel Ohla, amb producte local i una cuina japonesa autèntica.
Un espai tranquil
El restaurant Kintsugi s'ubica al carrer Còrsega, 289, a l'Eixample de Barcelona. Juntament amb el Xerta, és un dels dos restaurants de l'hotel Ohla. El Kintsugi és un restaurant de cuina japonesa autèntica que treballa amb producte local del Delta de l'Ebre. Per arribar-hi, el primer que hem de fer és entrar a la recepció de l'hotel i, al fons a l'esquerra, accedir al restaurant. L'espai és recollit, amb algunes taules a mà dreta i una barra al fons a l'esquerra. L'espai és elegant, amb mobles de fusta, llums de centre damunt les taules i un ambient càlid i tranquil. La barra és el racó més especial del restaurant i el lloc on se serveix el menú Omakase, una de les quatre opcions que ofereix el restaurant, juntament amb el menú Sushi, l'Unagi i l'Executiu.
En comptes de menjar-se amb els bastonets, el sushi de Kintsugi es menja amb les mans, com marca la tradició japonesa
El menú més especial
El menú Omakase consisteix en vuit entrants, 11 peces de sushi i unes postres. La gràcia de l'Omakase és que el xef, Hugo Ribeiro, és qui escull i prepara tots els plats. L'Omakase només es pot menjar a la barra, lloc des d'on Ribeiro treballa, explica i serveix directament els plats al comensal. El primer plat és un dels més sorprenents del menú: un tros de flor de Sichuan que t'obre les papil·les gustatives per amplificar el sabor de la copa de cava amb què es marida el dinar i del sashimi de peix llimona, que és l'ingredient principal. Ribeiro detalla com menjar-se cada plat i què és el que notarem a cada mossegada; una explicació fidel al que acabes sentint que denota la professionalitat d'un xef que té molt clar el que està fent.
Pel que fa al sushi, una de les característiques que demostren el nivell del restaurant és que, a banda de preparar-ho davant teu, la proporció de peix és molt superior a la d'arròs en totes les peces. Habitualment, les peces de sushi de molts restaurants es fan amb molt arròs i poc peix perquè la qualitat del producte sol ser pobra. A més, se solen banyar les peces en salsa de soja per emmascarar alguns sabors. Al Kintsugi, però, el peix sobresurt per tot arreu i no se serveix salsa de soja; l'arròs ja ve assaonat amb la quantitat de soja que el xef ha considerat.
D'altra banda, en comptes de menjar-se amb els bastonets, el sushi de Kintsugi es menja amb les mans, com marca la tradició japonesa. Entre les peces més destacades que prepara Ribeiro hi ha el nigiri de salmó fresc marinat o el de ventresca de tonyina, una preparació d'edició limitada que elabora només els dies que disposa d'aquest exclusiu producte. La joia de la corona, però, és el nigiri d'anguila, una peça que se serveix calenta i que té un sabor untuós i exquisit. Un menú copiós i llarg que té un preu de 125 € i amb el qual és difícil quedar-se amb gana.