La cuina de fusió és aquella que combina elements típics de dues o més gastronomies diferents. A l'hora de combinar característiques, es poden fusionar ingredients, tècniques, maneres d'emplatar o fins i tot rituals a l'hora de servir els plats. De vegades, però, la fusió de diferents gastronomies és tan forta que acaba creant-ne una de nova. És el cas de la cuina nikkei, que per raons històriques i culturals, ha fet que les cuines del Perú i del Japó siguin una de les fusions més esteses del món. Avui descobrim un dels millors restaurants de cuina nikkei de Barcelona; un local amagat a tocar de la platja i que té menys turistes del que sembla.

Un racó recollit

El restaurant Ají és un petit espai ubicat al Casino de Barcelona. El local té accés directe al casino, però també té un accés des del carrer. Es tracta d'un establiment difícil de trobar perquè queda en un lloc molt recollit, lluny de la vista de qui passeja per la part baixa del carrer Marina, a tocar de la platja. Una ubicació que el converteix en un lloc ideal si busques un restaurant tranquil sense gaires turistes. Però que no estigui a la vista no vol dir que no hi hagi gent; al contrari. L'Ají és un local que gairebé sempre està ple perquè el freqüenten els treballadors de les oficines dels carrers propers.

Luis Miguel García Vílchez és el xef del restaurant, un cuiner peruà jove que s'ha format en algunes de les escoles i les cuines més prestigioses del món

Sala del restaurant Ají foto cedida
Sala del restaurant Ají / Foto: Cedida

L'entrada del restaurant és solemne i recollida, amb un rebedor de fusta que dona directament al menjador. Diferents taules omplen un espai càlid que té una barra on s'elaboren alguns plats freds al fons i una cuina, a mà dreta, amb un finestral de vidre que permet veure'n l'interior.

Cuina de fusió

L'Ají és un restaurant nikkei, un terme que fa referència a la fusió de les gastronomies peruana i japonesa. Luis Miguel García Vílchez és el xef del restaurant, un cuiner peruà jove que s'ha format en algunes de les escoles i les cuines més prestigioses del món i que ara, després d'haver estat el segon de cuina durant tres anys, lidera l'Ají amb una proposta que fa una picada d'ullet al Mediterrani. García utilitza productes autòctons per tancar el cercle Perú - Japó - Mediterrani.

Katsu Sando de porc ibèric restaurant Ají foto cedida
Katsu Sando de porc ibèric del restaurant Ají / Foto: Cedida

Alguns dels plats més destacats del restaurant són l'assortit de sushi, amb peces de vedella o salmó, entre altres; el katsu sando de porc ibèric; o el tataki de presa ibèrica, el màxim exponent de la fusió gastronòmica que planteja el restaurant. L'Ají és un lloc agradable i a més a un preu correcte. El restaurant està recomanat a la guia Michelin, però manté uns preus ajustats al tipus de producte que serveix.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!