Després d'una Setmana Santa agradable i necessària per desconnectar per a molts, toca tornar a la rutina i aprofito per fer-ho escombrant una mica cap a casa. I és que Gelida és terra, sang i família per a mi i, per aquesta raó, us vull portar als afores d'aquest petit poble de l'Alt Penedès, entre parets empedrades i aroma a història, on s'alça un restaurant que no és només un lloc per menjar, sinó un tros de la tradició local on menjar-hi molt bé.

Can Panyella, un empedrat gelidenc de tradició local

Es tracta del restaurant Can Panyella, un racó de pedra, que s'erigeix en la seva façana rústica i acollidora, és molt més que un simple establiment gastronòmic: és un punt de trobada per a famílies, amics i veïns, on les converses flueixen com el vi de la terra. L'hotel i restaurant Can Panyella es troba situat a Gelida, a l'entrada del poble, a tocar de l'autopista AP-7, a només 200 metres, amb les olors de benzina camuflant-se amb les de brasa entre el xivarri del bon beure i parlar d'un entaulat popular.

L'ambient d'aquest restaurant és tan càlid i familiar com la llenya que crepita a les seves brases. Les taules de fusta negra, les parets de pedra i la llum suau creen una atmosfera acollidora que et fa sentir com a casa, fins i tot si és la teva primera visita. La cuina, basada en receptes tradicionals i ingredients i begudes fresques de la comarca, ofereix una experiència gastronòmica única.

Els plats a la brasa són la seva especialitat: des de les carns suculents fins als peixos frescos de mar, tot preparat amb amor i habilitat sobre les flames dansaires gelidenques. Però més enllà de la seva excel·lent cuina, aquest restaurant és un lloc on es nodreixen les relacions humanes. És comú veure les taules plenes de famílies que comparteixen rialles i històries, i grups d'amics que celebren junts els moments especials de la vida: ciclistes, motoristes, jubilats del poble... Aquest restaurant de pedra a Gelida no és només un lloc per menjar, sinó un refugi on hi ha la tradició, la bona cuina i el significat de pertànyer a un poble. És el lloc perfecte per connectar amb les arrels del poble i gaudir de la bona companyia al voltant d'una taula plena de delícies culinàries.

La carta de sopars, l'estàndard o el menú diari marquen les opcions dels comensals a l'hora de triar què demanar. Tot i que també comptem amb menús de temporada, com és el cas del menú de calçotada que ja és a les acaballes. Amanides, canelons, arrossos de mar i muntanya, pop de muntanya, bacallà als cinc estils, turbot al forn, caragols rostits i tot tipus de carns són opcions més que suculentes i contundents. La brasa a escollir, per exemple, són la botifarra, els peus de porc, l'entranya o la cansalada, entre d'altres.

La història de Can Panyella

Can Panyella és una obra protegida com a bé cultural i d'interès local. Antigament era una masia composta de tres casals rectangulars enganxats, coberts a dues vessants. El de viure, el del bestiar i el dels cellers. Al de viure i al del bestiar s'endevina la seva procedència del segle XV, constant de planta i pis, amb portal adovellat, finestres tallades, gran entrada i gran sala repartidora de les habitacions superiors. El casal dels cellers, d'una sola planta i molt espaiós, constava de 60 bots i tres cups. Al costat hi havia una era de batre amb una cabanya de traça molt primitiva. Havia tingut un foc de rotllo amb escons del qual només va quedar una graciosa xemeneia exterior. El 1992 es van deixar les vinyes, els arbres fruiters i els animals de granja i van convertir l'antic celler en un restaurant que actualment està en funcionament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!