I per què un restaurant ha de ser només un restaurant? És a dir, per què només ha de vendre menjar i servir plats a taula? Suposo que aquestes preguntes són les que es devien plantejar el grup d'amics que va apostar i envalentir-se per obrir el restaurant La Lonchería. I sort que ho van fer. D'aquesta manera, Barcelona pot gaudir des de fa mesos d'un establiment únic. No només per la qualitat del menjar, excepcional i ple de sabors, sinó per tots aquells elements que envolten i integren aquest local amb aires sud-americans.

La Lonchería és una bomba d'estímuls

Ja anirem a concretar la interessant i suculenta carta que ofereix La Lonchería. No obstant això, vull fer esment, en primer lloc, al món intrèpid i màgic que envolta la gastronomia d'aquest espai. I és que hi ha molts elements a subratllar. Només entrar per la porta, a mà dreta trobes un futbolí. Sí, un element característic de bar de poble o local nocturn que apareix en un restaurant adult, però despreocupat. Les taules són envoltades per una galeria d'art, un petit detall que pot passar desapercebut, però que si visites freqüentment el local o tens un ull agut, te n'adonaràs veloçment. Ah, i dos aspectes molt curiosos també: una mena de mini botiga de roba al final del restaurant i, a la planta de dalt, un estudi de ràdio on s'han fet entrevistes, pòdcast i en el qual han passat artistes com la Magalí Sare.

plat loncheria
El propòsit de La Lonchería és crear un concepte vegà amigable i obert / Foto: Cedida

Ubicat al carrer Aribau de Barcelona, ​​La Lonchería és, des que travessem la porta, un lloc peculiar. La Lonchería és un restaurant vegà, sí, però els seus responsables insisteixen que no és un local exclusivament pensat per a vegans, sinó tot el contrari. "Que la proposta sigui íntegrament vegana no vol dir que els omnívors no puguin gaudir-la, al contrari: molts comensals que no són vegans i se sorprenen que els plats siguin divertits, contundents, abundants i tan saborosos com en qualsevol altre lloc amb oferta carnívora", explica l'equip fundador. El propòsit de La Lonchería és crear un concepte vegà amigable i obert, pensat per a tots els públics, allunyat de certa heterodòxia.

Un local d'esperit de carrer i informal

La Lonchería és un local d'esperit de carrer i informal on seràs rebut sempre amb un somriure i amb, posem per cas, una arepa amb carn matxada, fesols i alvocat, que arriba a la taula acompanyada de tequeños (carns i formatges vegans, per descomptat, per a sorpresa de molts comensals que, segurament, no acaben de donar crèdit).

staff
L'equip creador de La Lonchería / Foto: Cedida

O amb una senyora hamburguesa elaborada amb Beyond Meat que aixeca passions, per no parlar d'una de les especialitats de la casa: la coca ofegada, un entrepà típic mexicà farcit de trossos de fera fregida i fesols negres, banyat amb salsa de tomàquet calent i amb ceba morada per sobre. No t'ho perdis i deixa't endur pel submon artístic de La Lonchería!