"Una carta on tot s'hi val". Així és com Javier de las Muelas, propietari del local, defineix el restaurant Montesquiu (carrer de Mandri, 56). Des de les clàssiques patates braves, passant per uns calamars a la romana, fins a plats d'origen italià, nord-americà, mexicà, japonès o hindú. Una oferta fresca i divertida que engloba totes les passions. Aquesta aposta per estendre tots els tipus de cuina és arriscada, sí. Però si la lidera un veterà i expert en el sector com el Javier i està acompanyat als fogons per un talentós xef, la combinació resulta ser l'encertada.

L'elegància de barri

Les sensacions que transmet aquest restaurant és que vol mantenir, sense cap mena de dubte, aquella essència de barri. Aquell local on els vilatans de Sarrià-Sant Gervasi van a fer unes tapes. Tanmateix, des que de las Muelas va prendre les regnes del negoci el 1991, que Montesquiu ha evolucionat també cap a una cuina més moderna i internacional. Això sí, mai no ha perdut aquella personalitat de barri tan característica.

A dia d'avui, el Montesquiu continua sent un referent social i gastronòmic del barri i de la ciutat. Un icònic punt de trobada entre joves, famílies i grup d'amics. És el bar del teu pare i del teu fill

"Ara fa 32 anys que vaig adquirir aquest llegendari establiment i des d'aleshores vam iniciar una etapa en la qual hem volgut ampliar la nostra oferta, però sempre conservant aquella passió i essència que converteixen Montesquiu en un indret únic", comenta Javier de las Muelas.

El place to be del moment

El "Quiu" va néixer el 1952 com un petit celler de barri de la part alta de Barcelona, que venia vins i licors a granel, i gel a trossos per a les neveres. 70+1 anys després, va passar d'un local d'aproximadament 50 metres quadrats, a triplicar el seu espai i a elaborar il·limitats plats d'arreu del món. Amb un barril de cervesa i petites tapes, ben aviat es va convertir un local de referència en el barri i el punt de trobada de joves i universitaris que vivien a la zona.

El Montesquiu ha viscut dos anys clau en la seva trajectòria: el 1991 i el 2009. En primer lloc, ara fa 32 anys, el mític restaurant va passar a mans de Javier de las Muelas, referent internacional del món del còctel i la gastronomia, iniciant d'aquesta manera un procés de transformació que tenia la voluntat i prioritat de respectar la filosofia original del "Quiu". És a dir, canviar perquè res canviï.

L'altre gran canvi va arribar el 2009 quan de las Muelas va ampliar i reformar el restaurant amb la incorporació de dos locals contigus. Amb un toc més modern i renovat, el nou local avui dia disposa de dos espais diferenciats: un primer ambient destinat a la zona de tapes, amb una barra llarga, taules altes i tamborets; i una altra atmosfera més àmplia on poder degustar els plats del restaurant de forma relaxada i tranquil·la.