La cuina francesa i la gastronomia mediterrània són el bressol de la majoria de restaurants d'alta cuina actuals. I a Barcelona, entre l'amplíssima oferta d'establiments que hi ha a l'Eixample, en trobem un que fusiona aquests dos conceptes per oferir un producte pensat, cuinat i presentat per als paladars més curiosos. Així és Âme, el restaurant amb ànima francesa que ofereix un menú singular al bell mig de Barcelona.

Inspiració gal·la

L'Eixample és ple de restaurants amb ofertes molt diverses i conceptes culinaris molt variats. Però són pocs els que fusionen dos conceptes tan potents com són la cuina francesa i la gastronomia mediterrània. L'Âme (que en francès vol dir 'ànima'), ubicat al carrer Londres, 91, és un restaurant d'alta cuina que s'atreveix a combinar aquests dos conceptes i aconseguir una fusió singular.

Quan traspasses la porta del local, la suau música i la tranquil·litat del menjador et baixen les revolucions accelerades que et produeix el frenesí de l'Eixample

Quan traspasses la porta del local, la suau música i la tranquil·litat del menjador et baixen les revolucions accelerades que et produeix el frenesí de l'Eixample. Les parets nues, les taules minimalistes i la cuina oberta al fons omplen un espai sobri, calmat i senzill. L'Âme ofereix un menú degustació de deu passos, amb algunes de les opcions també disponibles a la carta per si no vols gaudir l'experiència completa.

Crêpe de mar i tàrtar de cérvol
La crêpe de mar de gamba vermella (dreta) i tàrtar de cérvol (esquerra) és un dels plats més bons. / Foto: Emma Porta

Un dels aspectes més curiosos de l'oferta és l'opció de demanar arròs durant el menú degustació. Un afegitó per a almenys dues persones que no vam acabar d'entendre; ens ho van explicar, però no ens ho van oferir. Sigui com sigui, vam fer bé de no insistir perquè ja vam acabar prou tips amb els deu plats del menú.

Pel que fa a la part líquida, vam gaudir d'un Alta Alella i un Otazu blancs que ens van agradar força, especialment el segon. No obstant això, tampoc ens va acabar de quedar clar si el maridatge que oferien a les altres taules era excloent amb repetir una copa del mateix vi -cosa que vam fer amb l'Otazu perquè ens va encantar, i perquè som una mica gormands-.

Hamachi
La salsa de tomàquets del Hamachi té un sabor bo i curiós. / Foto: Emma Porta

Plats de tota mena

El menú experiència, l'opció degustació de deu passos, consta de plats de tota mena, però sempre mantenint el producte mediterrani i reminiscències franceses en la tècnica usada. Consomé de bolets, gamba vermella, truita del Pirineu o cérvol són alguns dels productes que se serveixen, presentats de formes elegants i cuidades. A cada plat, la cambrera t'explica què t'està servint perquè entenguis, més enllà del sabor, el significat de cada recepta. Una manera de funcionar que no sempre agrada a tothom, i que cal tenir present quan es va a fer un menú degustació d'aquest tipus.

Púdding
El púding de dàtils són unes postres potents per tancar l'àpat. / Foto: Emma Porta

Si prefereixes menjar tranquil sense explicacions acurades i sofisticades, està clar que el menú degustació no és la teva opció. Ara bé, si ets dels qui gaudeix amb la gastronomia, s'interessa pel producte que menja i vol aprendre, més enllà dels fogons, per què es treballa com es treballa en un restaurant, un àpat a l'Âme és una alternativa a tenir en compte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!