Al carrer de Verdaguer i Callís hi ha una porta que et trasllada directament a Itàlia. I Le Cucine Mandarosso té la clau. Quan decideixes travessar el seu llindar, de sobte apareixes en una de les regions més boniques del sud d'Itàlia: Irpinia. La calor de la seva gent i gastronomia t'embolcalla fins al punt en què oblides que ets al cor de Barcelona. El culpable d'aquest gran truc de màgia és Pietro Leonetti, qui a través de Le Cucine Mandarosso, manté amb vida les receptes de l'àvia de la seva mare: la Sofia. Una dona italiana que viu entre les quatre parets d'aquest petit restaurant. I no només perquè en ell es cuinin les seves creacions culinàries que un dia va decidir compartir amb el seu besnet, sinó perquè la decoració et trasllada a la seva humil masserie italiana. En aquest petit restaurant amb més de catorze anys de vida, us esperen tretze taules i un equip immillorable per oferir-vos el millor viatge de les vostres vides.

Vull que la gent se senti a Le Cucine Mandarosso com casa. El menjar és senzill i la decoració informal. Però és el que busco per transmetre que és per a mi la gastronomia, Pietro Leonetti

Pietro Leonetti, amo|propietari del restaurant / Foto: Le Cucine Mandarosso
Pietro Leonetti, propietari del restaurant / Foto: Le Cucine Mandarosso

Perquè et sentis com a casa

Le Cucine Mandarosso és un petit diamant en brut amagat entre els romàntics carrers del barri de la Ribera de Barcelona. La seva senzillesa fa que per a molts pugui passar desapercebut. Per això, una vegada que has decidit entrar i deixar-te sorprendre, surts meravellat del que al seu interior amaga. I també per tot el que et fa sentir. El més important: que ets a casa teva. O més ben dit, a la masserie de la Sofia gaudint dels seus guisats i pastes italianes. Si tanques els ulls gairebé pots sentir-la: l'olor dels plats, el típic bullici italià i l'ambient tènue tan acollidor. I després està en Pietro Leonetti, propietari de Le Cucine Mandarosso i habitual client del restaurant, proclamant-se així el seu admirador més gran.

Cuina casolana amb segell italià

La base dels plats de Le Cucine Mandarosso és la cuina del sud, amb tocs de la gastronomia d'altres regions d'Itàlia, Pietro Leonetti

Vitello rosa amb salsa tonnata, Lasagna Mandarosso, Cocatelli zucca i funghi, Parmigiana di melanzane... Marxant alguns dels plats tradicionals casolans de la cuina de La Cucine Mandarosso. El seu origen és a la província d'Avellino, capital de la regió d'Irpinia. I no només parlo de l'origen dels plats, també em refereixo al dels productes, importats des d'Itàlia per oferir la millor i més real experiència gastronòmica. Si heu tingut el plaer de conèixer i parlar amb Pietro, sabreu quina és la seva recomanació estrella: la Lasagna Madarosso, un plat que sempre està a la carta i que defineix a la perfecció l'ànima del restaurant. Senzill però deliciós. Aprofiteu aquesta setmana que se celebren les jornades d'"Itàlia amb Gust" per provar els seus plats més típics i representatius de la regió amb un menú dissenyat especialment per a vosaltres.

Plat de pasta Le Cucine Mandarosso
Plat de pasta de Le Cucine Mandarosso / Foto: Le Cucine Mandarosso

Emporio, la seva petita botiga de queviures italiana

Si després de menjar a Le Cucine Mandarosso us quedeu amb ganes d'emportar-vos a casa un trosset d'aquest paradís gastronòmic italià, a la seva botiga de queviures molt a prop del restaurant podeu trobar molts dels productes que heu degustat. Sota el nom d'Emporio, s'amaga la seva petita botiga italiana amb més de 1.000 productes de procedència italiana: gnochis, antipasto de formatges italians o burrates delicioses que reben fresques cada tres dies. Tots els productes que trobareu us donaran també la clau a Itàlia perquè pugueu viatjar cada vegada que ho desitgeu, aquesta vegada des de les vostres cases. I no oblideu que Le Cucine Mandarosso sempre us espera amb les portes obertes. I la iaia Sofia, també.