Ubicat al pintoresc Sant Pol de Mar, Cuina Sant Pau és un restaurant que encarna la fusió entre tradició i innovació a la gastronomia. Actualment, aquest establiment està liderat per Raül Balam Ruscalleda i Murilo Rodrigues Alves, que aporten una visió fresca mantenint el respecte pel llegat i els orígens de la cuina que els precedeix.

Cuina Sant Pau es caracteritza per una filosofia culinària que emfatitza l'ús de productes de temporada i de proximitat, celebrant els sabors purs del Mediterrani combinats amb tocs del Brasil. Aquesta fusió és un reflex de les arrels dels xefs, integrant tècniques contemporànies amb la tradició culinària local del Maresme i els elements tropicals brasilers. El restaurant ofereix un ambient relaxat i accessible, allunyant-se de les formalitats de l'alta cuina tradicional, però sense comprometre la qualitat i la creativitat als seus plats. El menú està dissenyat per compartir, promovent una experiència culinària més interactiva i social. Fes play al vídeo i deixa't seduir per aquesta cuina extraordinària.

Una cuina i dos mons

Entre els plats més destacats hi ha les croquetes i els canelons que són tributs a la història culinària de la família Ruscalleda. El cebiche introdueix un diàleg amb la cuina mundial, el tataki de tonyina fa referència al producte del Maresme, mentre que la moqueca i el quindim són homenatges directes als orígens brasilers de Murilo. Cada plat cerca, no només satisfer el paladar, sinó també explicar una història, unint ingredients i tècniques de maneres innovadores.

Tataki de tonyina Balfegó
Tataki de tonyina Balfegó del restaurant Cuina Sant Pau. / Foto: UDM

Cuina Sant Pau no només és un restaurant; és un testimoniatge de com la cuina pot ser un pont entre cultures i generacions. A través del seu menjar, Balam i Rodrigues no només continuen la tradició de Carme Ruscalleda, sinó que també la reinterpreten per crear una experiència única i rellevant per al comensal. Per aconseguir el seu objectiu, els dos xefs aposten per una oferta pensada per compartir que posa la qualitat del producte al centre de la fórmula del seu èxit. Un producte que reflecteix l'origen dels dos cuiners i que combinen a la perfecció per aconseguir una fusió única. El pal de paller del projecte és la cuina de Carme Ruscalleda, però amb el toc jove, informal i relaxat de Balam i Rodrigues.

Rap amb suc a la brasilera
Rap amb suc a la brasilera. / Foto: UDM
Amanida Capresse postres
Amanida capresse per postres. / Foto: UDM

Els plats més destacats

Un dels plats més icònics de l'establiment és el tataki de tonyina Balfegó. Un plat fresc que es vesteix amb quètxup de maduixa, tomàquets i gelat de maduixa, una picada d'ullet al producte del Maresme i de Sant Pol de Mar. El rap amb suc a la brasilera és una de les referències del país sud-americà més delicioses. Un suquet de peix fet amb dende (oli de palma), farafó ('migas') i arròs blanc. Tot plegat s'acompanya amb un punt picant, uns xips de plàtan i una mica d'arròs blanc. Per postres, una amanida capresse feta amb escuma de mozzarella, gelat d'alfàbrega i melmelada de tomàquet. Una manera excel·lent de tancar un àpat perfecte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!