Retrobar-se amb algú sempre és bonic. Els sentiments afloren, les llàgrimes, l'alegria, les abraçades... i la gastronomia no pot fallar. És un al·licient important que ha de facilitar i acompanyar un moment tendre i meravellós. Això significa, per tant, que l'elecció del restaurant no pot fallar. I, per sort meva i dels meus acompanyants, ho vam encertar de ple. De fet, no només vaig retrobar-me amb una amistat de feia mesos, sinó que vaig ensopegar amb una cuina senzilla, afable i propera. De retruc, vaig poder-me retrobar.

Beerburg Factory: hamburgueses a dojo

Ningú no desmenteix que la gastronomia de luxe sigui còmoda i atractiva. Tots la volem provar. Tots la volem tastar. I repetir, és clar. No obstant això, és molt recomanable tocar de peus a terra i experimentar una cuina senzilla, sense els adornaments luxosos ni parafernàlies. Perquè, i una cosa que quedi ben clara, la senzillesa gastronòmica no és sinònim de menys qualitat. I el restaurant Beerburg Factory, a Argentona, m'ho ha deixat ben clar.

beerburg factory burger
Hamburguesa trufada / Foto: Cedida

La seva especialitat són les hamburgueses. De fet, n'elaboren fins a 14 diferents. La Garrina, l'Americana, la Plaça, la Drogada, la Cantu, la del Monte, la Domènech... i unes quantes més. Especialment, us recomano la 4K i la Drogada. Dues delícies per salivar tot el sopar i tornar a casa recordant la meravella que has degustat. El teu estómac no podrà ser més feliç.
 

Des de la primera fins a l'última patata et sorprendràs pel seu intens gust de moniato, qualitat i única essència.

A més a més, hi ha infinites maneres de condimentar i combinar els elements per crear la teva hamburguesa perfecta. Per començar, els tipus de carn a escollir: vaca vella madurada, carn argentina, angus, senglar o pollastre. Sense oblidar les carns vegetarianes: vegan crispy (no pollastre) i no vedella. Un aspecte molt important, i que el servei d'aquest restaurant d'Argentona sempre pregunta, és el punt de la carn: a l'anglesa, poc feta, al punt, feta o molt feta. Continuem amb les opcions, centrant-nos ara en el tipus de pa a seleccionar: viena, vidre o sense gluten. L'acompanyant en un casament és cabdal, com ho és acompanyar encertadament l'hamburguesa. Les opcions són: patates fregides a l'estil gofre o patates de moniato. Des de la primera fins a l'última patata et sorprendràs pel seu intens gust de moniato, qualitat i única essència. 

patates beerburg factory
Des de la primera fins a l'última patata et sorprendràs / Foto: Cedida

Finalment, la contundència de l'hamburguesa serà determinada pels ingredients a escollir. Enciam, tomàquet, ceba fregida, ceba cruixent, pebrot verd, pebrot vermell… i molt, molt més. Ah, me'n descuidava. L'oferta de les salses és ben enriquidora. Des de les clàssiques com la barbacoa o mel i mostassa, fins a l'allioli, salsa brava, rocafort, diable, beerburg, que és la de la casa, maionesa vegana o maionesa fumada.

Hem de defugir de les aparences. És l'única manera per trobar petites meravelles que, si no evitem els prejudicis, no podrem visualitzar mai. En aquest cas, una rotonda. Sí, exacte, el restaurant Beerburg Factory s'ubica a la sortida d'una rotonda d'aquesta vila del Maresme (c/ Dr. Samsó, 44). Amb una terrassa molt agradable per fer dinars i un interior ben acollidor per sopar, es presenta com un indret normal i corrent, on la gastronomia excel·leix per l'abundància de la seva qualitat.