Al número 56 del passeig Sant Joan de Barcelona hi conviuen Parking Pizza i el seu germà més oriental, Parking Pita. Amb el mateix ambient diàfan, desenfadat i amb el característic toc industrial del seu homòleg italià, el local —amb entrada independent— comença el curs amb una carta renovada: nous i deliciosos entrants i dues varietats més del plat estrella que li dona el seu nom, la pita, que transporten als comensals a Orient Mitjà amb cada mos.
Les novetats de setembre: per llepar-se'n els dits
Malgrat que cada vegada queda menys per la tardor, entre els entrants per a compartir destaquen els “frescos d'estiu”, amanides 100% vegetarianes i molt lleugeres com la raita —una espècie de macedònia de cogombre, tomàquet i tomàquet sec, poma verda i ceba amanida amb menta, coriandre i salsa de iogurt— o la de coliflor ratllada (tan fina que sembla cuscús) amb orellanes d'albercoc, tomàquet semisec, nous i anacards torrats, ceba tendra, julivert i llimona. A més, aquesta nova temporada, la fundadora de la plataforma Being Biotiful, Chloé Sucrée, també ha deixat la seva petjada amb l'amanida de remolatxa rostida, nectarina, alvocat, formatge feta, chimichurri de menta, festucs i llima.
Per a qui vulgui començar l'àpat amb algun plat més tradicional de la cuina d'Orient Mitjà, l'hummus de feta, pinyons torrats i remolatxa serà un encert segur, de la mateixa manera que el labneh, un cremós formatge de iogurt amanit amb za’atar (una mescla d'espècies), festucs, tàperes i menta, o la Shakshuka: ous escalfats al carbó en salsa de tomàquet especiada, coriandre i crema agra. Però tampoc hem d'oblidar una altra de les noves addicions a la carta: el porro al carbó, amb dukkah d'avellanes —la dukkah és una mescla de fruits secs i llavors molt característica de la cuina egípcia— i cebollí.

El plat fort de tot el menú són, sens dubte, les pites. A algunes de les més emblemàtiques del restaurant, com la pita de pollastre tandoori amb tomàquet semisec, cogombre, ceba adobada salsa de iogurt, menta i coriandre —dues de les espècies més destacades de la casa— se li ha unit també el de pulled beef set espècies que cadascú es pot muntar al seu gust afegint ceba i cogombre adobat, crema agra i salsa tarator per a acompanyar la carn vaca desfilada tan tendra que pràcticament es desfà a la boca.

Per als amants del dolç el millor queda al final. La novetat d'aquest mes de setembre és el pastís fred inspirat en el xef Yotam Ottolenghi i feta de formatge en crema, iogurt, xocolata blanca, mel i una mica de farigola fresca per damunt. En cas de voler acabar la vetllada amb una cosa una mica més potent, les tòfones de xocolata amb un polsim de sal i cardamom i banyades en un doll d'oli d'oliva serà la millor opció.