Amb l'arribada de la tardor comença una època idònia per gaudir de les apostes dels nous restaurants que obren les portes a la Ciutat Comtal, i de provar plats elaborats amb els productes de temporada.

En aquesta ocasió parlem de cinc restaurants de fusió entre la cuina catalana i les receptes de països com Itàlia o el Japó, per exemple. Restaurants amb caràcter, alguns d'ells protagonistes d'una renovació i disposats a convertir-se en referents de la gastronomia de la ciutat comtal.

1
MR PORTER, un steak house modernitzat
Nous restaurants de fusió per estrenar aquesta tardor

Ubicat a tot just uns passos de Passeig de Gràcia (carrer del Rosselló, 265), el restaurant MR PORTER va reobrir les portes el passat 1 d'octubre amb una transformació completa de la braseria tradicional, elevant-la a un nou nivell d'elegància i estil i per convertir-la en un steak house modern amb opcions per a tots els tipus de dietes.

Temptació i plaer són els dos pilars que sustenten la nova proposta de MR PORTER sota la direcció de Yossi Eliyahoo i Liran Wizman, propietaris i fundadors de The Entourage Group.

L'oferta gastronòmica del nou MR PORTER està pensada per a un estil de menjar modern, amb una gran varietat de plats saludables: "No és el rostidor de tota la vida, on la gent solia menjar un bistec de 500 grams. La nova carta ofereix un equilibri de carns i productes del més alt nivell que permet als clients passar una nit divertida mantenint un estil de vida saludable alhora", explica Eliyahoo.

Tot això mantenint, per descomptat, l'essència de la cuina mediterrània: verdures rostides en un forn de fang, peix a la brasa i carn a foc obert. "Tots els nostres ingredients venen de la cuina mediterrània i sempre han format part de l'ADN del restaurant", afegeix el fundador.

La carta compta amb 48 plats firmats per Ryan Murphy, xef executiu, que ja va estar al control darrere dels fogons per a la inauguració de MR PORTER el 2019.

I una vegada acabat el sopar, quan cau la nit, el restaurant es transforma en un bar & lounge en forma d'illa de 360 graus acompanyat de la música dels DJ residents i dels icònics còctels. L'estrella és el denominat "It's about thyme", un refrescant còctel amb tequila Casamigos Reposado, farigola, xarop d'orgeat, cítrics i acabat amb Ribera del Duero.

2
BENZiNA, combustible per als amants del menjar italià
Nous restaurants de fusió per estrenar aquesta tardor

Al cor de Sant Antoni es troba BENZiNA, un restaurant que proposa un nou concepte de cuina italiana modernitzada, innovadora i original, inspirada en productes de temporada i amb una carta canviant.

El restaurador Badr Bennis i el xef italià Nicole Valle són l'ànima darrere del restaurant, la decoració del qual destaca pel seu caràcter eclèctic i industrial, en homenatge a l'antic taller de cotxes que ocupava el local.

El xef, que va créixer observant la seva àvia cuinant plats tradicionals per a la família, ha treballat en restaurants amb estrella, a més de dirigir emblemàtics locals gastronòmics de cuina italiana que l'han portat a definir la seva cuina d'autor.

Al menú en constant evolució trobem alguns plats fixos durant tot l'any elaborats amb productes tant italians com locals, com l'albergínia confitada alla parmigiana amb gelat de parmesà, els spaghetti quadrati alla carbonara o l'sferamisú, un nou concepte de tiramisú envoltat d'una esfera de xocolata i amb gelat de vainilla.

Cada estació es renova la carta amb nous plats, sempre ideats pel xef Nicole Valle. Sense anar més lluny, aquesta setmana BENZiNA ha participat a la Grana Padano Week amb un plat estrella: croquetes de Grana Padano amb maionesa de tòfona i rossinyols.

L'atractiva oferta gastronòmica es pot acompanyar amb els còctels de la casa, que porten noms de cançons de rock 'n' roll dels anys 60 i 70 com a Hotel Califòrnia, Tiny Dancer o Summer Breeze, completant una experiència multisensorial despreocupada.

3
ARIGATO, més que una gelateria
Nous restaurants de fusió per estrenar aquesta tardor

Una gelateria reconvertida en un restaurant japonès? El restaurant Arigato (Roger de Llúria, 114) va començar com un 'Gelato Bar' artesanal, i després del confinament ha evolucionat fins a convertir-se en un 'Japanese Inspired Café' que ofereix des de gelats i flams fins a noodles, brous o bowls, entre d'altres tantes opcions.

Una oferta gastronòmica molt àmplia, on les verdures prenen un important paper en plats com la 'miso-strone', un punt intermedi entre la sopa minestrone i el miso, o les flors de carbassó farcides de bolets, verdura i formatge vegà. Sense oblidar, per descomptat, els plats que mai no poden faltar com els udon amb porc ibèric -o amb tofu o pop- i verdures.

Al seu vessant més italià, encara que amb una presència japonesa molt marcada, els gelats que ofereixen exploren nous sabors no tan tradicionals com el sèsam negre, la lavanda, el matcha o la nou amb miso shiro.

Tota una experiència immersiva carregada de nous sabors, textures i conceptes actualitzats dels plats més tradicionals.

4
FAT VEGGIES, brasa, color i molt sabor
Nous restaurants de fusió per estrenar aquesta tardor

Qui va dir que les verdures eren avorrides? Fat Veggies és una braseria en la qual les hortalisses són les clares protagonistes. Es tracta d'un restaurant vegetarià amb una gran oferta de plats vegans, entre els quals destaquen el curri verd, la carabassa hokkaido amb mantega i bledes o la galette de porro i formatge pecorino.

Ubicada al carrer París, 168, la seva gastronomia està plena de color i de sabor, marcada al foc i disposada a desafiar aquells que no conceben la verdura com més que una guarnició.

Les postres, especialment el brownie amb sèsam i cardamom, són una altra de les joies de Fat Veggies disposada a revolucionar la cuina vegetariana. Perquè menjar vegetals mai havia estat tan divertit.

5
HARRY'S, alta cuina italiana
Nous restaurants de fusió per estrenar aquesta tardor

De nou amb la cuina italiana com a protagonista, el restaurant Harry's (Passatge de la Concepció, 2), del grup Isabella's, es presenta com un Fine italian bar & cuisine, un lloc on "els amants del menjar italià podran gaudir d'una excel·lent experiència gastronòmica" gràcies a la gran qualitat dels productes.

No és estrany que la seva especialitat sigui la pasta, amb més d'una desena d'opcions entre les quals destaquen els spaghetti ai frutti di mare, els tagliatelle al pesto amb parmesà cruixent o el risotto d'espàrrecs. Tanmateix, l'oferta de carns i peixos és també magnífica, amb plats com la costella nacional prèmium d'un quilo, el filet al cafè de París o l'steak de tonyina blue finn a la brasa amb salsa cítrica i cremosa de coliflor.

Una oferta interminable per als paladars més exigents de l'alta cuina, que culmina amb les postres italianes com el tiramisú fet a mà, sorbets i gelats i fins i tot una taula de formatges Harry's.

Imatge principal: un dels plats de BENZiNA / BENZiNA