'Renovar-se o morir'. Podem pensar que és un tòpic, un clàssic i, fins i tot, una llegenda. Però, de tant en tant, et trobes amb algun exemple que demostra la càrrega verídica d'aquest no-tòpic. Sempre tot rau en el fet de renovar-se i créixer. Els negocis (els restaurants) en són coneixedors i els que apliquen amb subtilesa i mestria aquesta tècnica de transformació lenta, però contínua, són els qui s'emporten l'èxit i el reconeixement del públic. Fa pocs dies vaig anar a parar a l'outlet de La Roca Village i vaig quedar-me impressionat de l'evolució gastronòmica que ha sofert el lloc.

Una transformació 'gastro' de 180° en pocs anys

La Roca Village va iniciar la seva història fa 25 anys com a destí turístic de compres. Al llarg de la seva trajectòria ha evolucionat i ha crescut. S'ha fet gran. Sí, és clar, en el panorama de la moda i les botigues, perquè aquesta és la seva essència. De fet, rep al voltant de 5 milions de visitants anuals, més que la Sagrada Família, però menys que el Camp Nou. D'aquesta manera, és el segon pol d'atracció més fort de Catalunya en l'àmbit nacional i internacional. Els motius? Molt senzill, però gens fàcil. Una aposta constant i treballada per incrementar el nivell, el rigor i el luxe d'un espai que, per altra banda, és idoni per a tots els públics a causa de les múltiples ofertes que ofereix per passejar més enllà de les botigues.

Andreu  La Roca Village
La proposta 'gastro' del local Andreu / Foto: La Roca Village

Precisament, aquest "més enllà de les botigues" és la clau de l'èxit d'aquest aparador català arreu del món. Avui dia, ofereix experiències amb un mix de marques úniques, al qual se suma un servei prèmium d'hospitality i una estratègia molt personalitzada de clientelisme. La Roca Village és una vitrina gastronòmica de potencial altíssim amb més de 2 milions de comensals a l'any. La seva proposta foodie la sustenten els 9 restaurants i cafès, a més dels seus 4 quioscos de menjar i 3 boutiques especialitzades. Durant tot l'any se serveixen 1 milió de serveis de menjar i se succeeixen esdeveniments com ara el Taste of Christmas. La destinació genera propostes gastronòmiques amb identitat pròpia vinculades amb el talent, la creativitat i la sostenibilitat.

Una proposta basada en la cuina local

Situada a 40 minuts de Barcelona, ​​La Roca Village presumeix d'una amplíssima oferta culinària composta per importants noms que són ja tot un referent a la ciutat de Barcelona. El Village s'ha convertit en una extensió del talent local i en aparador per a més de 20 firmes locals i propostes gastronòmiques arrelades a la ciutat. La Roca Village és una destinació de sobres coneguda per una àmplia proposta de shopping, però que sorprenen –i molt– per la seva àmplia oferta gastronòmica, que abasta qualsevol moment del dia.

Corso Iluzione  La Roca Village
La proposta 'gastro' del local Corso Iluzione / Foto: La Roca Village

Així, des de l'esmorzar fins al berenar-sopar, es pot gaudir d'una cuina local o exòtica. El Village compta amb una proposta gastronòmica formada per restaurants amb identitat local que dirigeixen personalitats conegudes i respectades del sector: Atmósferas Mordisco; Flax & Kale; Andreu; Fire & Bread; Mori by Parco; Farggi 1957; Corso Iluzione; i Passarel·la.

Els establiments, al detall

Atmósferas Mordisco

Rosa Esteva recupera l'esperit del mític Mordisco Barcelona –obert el 1987– i ho fa en aquest restaurant-jardí on poder menjar sota un canyís, entre enfiladisses i flors. Compte amb elaboracions apetibles i originals, com els musclos al vapor amb Martini i formatge, la truita oberta amb burrata, pernil i ruca, arrossos o mandonguilles estofades amb sípia. Aquí sempre ve de gust menjar perquè és com fer-ho a casa.

Cors Iluzione

Parlem del germà gastro de Luzio, inspirat en aquesta cultura italiana que inunda la ciutat de Nova York. El seu xef, Dascanio, utilitza ingredients de primera qualitat i de proximitat, i cuida el procés d'elaboració fins al detall més mínim. Compta amb dos punts forts més. Un és la cocteleria de nova creació; i l'altre, l'ambient que desprèn amb una energia única.

Flax&Kale

Sent un referent a Espanya de la cuina saludable i flexitariana, aquest restaurant és el lloc perfecte per a aquells que volen cuidar-se sense renunciar al plaer de la bona gastronomia. Fruites, verdures i hortalisses, peix blau de pesca sostenible, proteïna plant-based… Tota l'energia que el teu cos necessita per a un dia de shopping.

Farggi 1957

Aquell mateix any, Jesús Farga inaugurava el primer obrador d'alta pastisseria a Barcelona per esdevenir un referent de qualitat i excel·lència. I, amb el perfeccionament, van arribar els gelats que li han valgut un gran reconeixement. En una terrassa molt propícia per fer postureig, pots degustar les receptes de sempre en què manen els sabors artesans i tradicionals.

Mori

Mori by Parco és el japonès del Village on poder viure una experiència única i exclusiva. Són especialistes en l'elaboració del sushi i el sashimi, però els plats calents i les amanides tenen també un espai important a la carta; sense oblidar-se de les espectaculars postres.

Fire & Bread

Fire & Bread va ser creat com un restaurant Fast & Casual elevat, un espai de tendència amb projecció internacional. La seva cuina es basa en dos conceptes: Foc i Pa. Entre les seves especialitats hi ha les seves hamburgueses, costelles i amanides. Tot això cuinat al forn Josper. Pertany al grup ibersol i és l'únic, ja que va ser creat per a La Roca Village.

Passarel·la

Passarel·la és un restaurant especialitzat en cuina mediterrània reconegut per la seva gastronomia 100% local. La seva terrassa exterior és el lloc ideal per gaudir de la seva carta que compta amb tapes, amanides, carns, peixos, arrossos i postres casolanes. Passarel·la pertany al grup Ciutat Hotels, una referència del Vallès Oriental.

Andreu

Des de 1930 oferint el millor Pernil Ibèric de gla de porcs ibèrics criats 100% en llibertat i alimentats amb glans que garanteixen un sabor únic i inigualable. El seu restaurant a La Roca ofereix i transmet el valor del producte i constància a través de generacions, fent poques coses, ben fetes i amb orgull.