El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

On menjar bé al carrer del Comte Borrell: 3 restaurants que has de visitar

Barcelona està plena de restaurants i bars fabulosos. Tots els districtes i barris tenen el seu encant gastronòmic amb cases de menjars sensacionals que valen la pena trepitjar per tastar els seus plats. En aquest article, però, augmentem la lupa, fem zoom in i aterrem al carrer del Comte Borrell per conèixer tres restaurants molt a prop entre ells que ho estan petant actualment i, més enllà del seu caràcter famós, cuinen unes receptes de meravella i el bon ambient de la clientela i els treballadors fa que siguin llocs on tothom hi vulgui tornar.

Bar Alegria: un clàssic de més de 100 anys

Barcelona és un bullici constant d'obertures de restaurants amb ofertes gastronòmiques molt diverses. Obrir un local és relativament senzill si ho comparem amb la dificultat de mantenir-lo. I trobar un bar amb 125 anys d'història que mantingui les tapes de tota la vida és una fita a celebrar. En aquest xamfrà de Barcelona, entre Gran Via i Comte Borrell, trobem un tros d'història de Barcelona que ha sobreviscut al pas del temps gràcies a les tapes de sempre i alguns plats més moderns.

L'entrada del Bar Alegria / Foto: Emma Porta

Una terrassa amb cadires de fusta i un gran tendal de color vermell donen la benvinguda a l'inconfusible Bar Alegria. Un local fundat l'any 1899 que durant més de 100 anys ha estat regentat per la família de Maria Cortes, tercera generació de la família que va iniciar el negoci. L'any 2019, però, l'Alegria va canviar de mans. Tomás Abellán, responsable del Grup Alegria, va agafar les regnes d'un bar que, després d'un temps tancat, havia quedat pràcticament en ruïnes.

🍽️ Ressenya del Bar Alegria
 

📍 c/ del Comte Borrell, 133, L'Eixample, 08015 Barcelona

Slow&Low: el restaurant on van els millors xefs del país

Francesc Beltri Nicolás de la Vega ens presenten l’Slow and low, un restaurant d’alta cuina internacional situat al cor del barri de Sant Antoni, molt a prop de Can VilaróFrancesc Beltri és nascut a Barcelona però ha passat llargues temporades a Londres Indonèsia. Ha treballat amb xefs com l’Albert Adrià o el Paco Pérez entre d’altres i ha ballat a la cuina d’Els Tinars, el restaurant de Llagostera amb una estrella Michelin 2022. A la cuina, compta amb l’ajuda del xef Nicolás de la Vega d’origen mexicà, però format a l’Escola Hofmann de Barcelona; la seva trajectòria professional, que suma 17 anys de rodatge, l’ha portat a cuinar menjar mediterrani a Mèxic i a posar en pràctica el seu art a la Taverna Hofmann.

🍽️ Ressenya del restaurant Slow&Low
 

📍 c/ del Comte Borrell, 119, L'Eixample, 08015 Barcelona

Bar Canyí: un any d'una de les millors novetats de Barcelona del 2024

Amb només tres dies de vida, el Bar Canyí es va convertir en un dels millors locals de la ciutat. Un establiment que acabava d'obrir portes el setembre de 2024 al barri de Sant Antoni de la mà de l'equip de l'Slow & Low, un restaurant d'una estrella Michelin situat a pocs metres del bar. Un projecte molt nou que apunta maneres i que ha vingut per triomfar. Amb en Frankie i en Nico al timó, del Bar Canyí en sentirem a parlar, i molt, durant els pròxims mesos.

🍽️ Ressenya del Bar Canyí
 

📍 c/ de Sepúlveda, 107, L'Eixample, 08015 Barcelona

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!